Bartın TSO Başkanı Toksöz:

Bartın TSO Başkanı Toksöz: -Dünyada sevgi ve barışın temelini oluşturan Türk okulları sayesinde geleceğimizin parlak olacağını düşünüyorum


BARTIN (A.A) - Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı İsmail Toksöz, Dünyada sevgi ve barışın temelini oluşturan Türk okulları sayesinde geleceğimizin parlak olacağını düşünüyorum dedi.
     Toksöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna temasları kapsamında Kievde bulunan Türk ve Ukraynalı müteşebbisler tarafından açılan okulu ziyaret ettiklerini söyledi.
     Türk okulunda 29 farklı milletin bir çatı altında eğitim aldığını gördüklerini, Türk okullarıyla gurur duyduklarını anlatan Toksöz, şöyle konuştu:
     Türk okulları ülkemizin en güzel şekilde tanıtımını yapıyor. Anadolu insanının el emeği, alın teri ve göz nuru kazançlarıyla yapılan bu güzelim okullar dünya barışına büyük katkı sağlıyor. Bu okullarda bayrağımız dalgalanıyor, İstiklal Marşımız söyletiliyor. Okulun öğrencilerinin yüzde 99u üniversiteye yerleşmiş. Bu okullardan mezun olacak öğrenciler ülkelerinde yönetici olacak, çeşitli yerlerde görev alacak hatta ticareti yönlendirecek konumlara gelecekler. Bu okullar ülkemizin ticaretinin gelişmesine de ciddi katkı sağlayacaktır. Dünyada sevgi ve barışın temelini oluşturan Türk okulları sayesinde geleceğimizin parlak olacağını düşünüyorum.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Bartın TSO Başkanı Toksöz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER