Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kaplan:

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kaplan: -Üniversitemize her yıl 2 bin 500 dolayında yeni öğrenci geliyor


BARTIN (A.A) - Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, üniversitelerine her yıl 2 bin 500 dolayında yeni öğrenci geldiğini bildirdi.
     Bartın Üniversitesinde, yıl içerisinde üniversiteye katılan personelin tanıştırılması ve 2012 faaliyetlerinin değerlendirilmesi amacıyla kokteyl düzenlendi.
     Rektör Kaplan, kokteylde yaptığı konuşmada, yıl sonu itibarıyla yaklaşık 400 akademik personele ulaşmayı öngördüklerini hatırlatarak, bunun gerçekleşme seviyesine geldiğini belirtti.
     Üniversitede 130 öğretim üyesi, 218 öğretim görevlisi ve 208 idari personelle birlikte 556 personel bulunduğunu aktaran Kaplan, şöyle konuştu:
     Bizimle beraber kurulan üniversiteleri dikkate aldığımızda, bu rakamın fevkalade güzel bir rakam olduğunu söyleyebilirim. En son İslami İlimler Fakültemiz kuruldu. Bu fakültemizin araştırma görevlisi kadroları tahsis edilmeye başlandı. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz öğretime açıldı. Burada üç bölüm için 9 öğretim görevlisi kadrosu tahsis ederek, faaliyette olmayan bölümlerin faaliyete geçirilmesinin önünü açmış bulunuyoruz.
     Üniversitemize her yıl 2 bin 500 dolayında yeni öğrenci geliyor. Bununla birlikte hem yeni kampüs alanındaki fiziki yapılanmayı gerçekleştirmek, hem de içinde bulunduğumuz mekanı yaşanabilir bir konuma getirmek gibi bir sorumluluğumuz var.
     Kaplan, 23 Ocakta da yeni yerleşkedeki yeni binaların ihalesinin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kaplan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER