Bartın Valisi Savur:

Bartın Valisi Savur: -Bartını engellilere yönelik yapacağımız çalışmalarla örnek bir il haline getirelim


BARTIN (A.A) - Bartın Valisi Bülent Savur, Bartını, engellilere yönelik yapacağımız çalışmalarla örnek bir il haline getirelim dedi.
     Vali Savur, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlenen Din Hizmetlerinde Gönüllülük, Verimlilik ve İslamın Engellilere Bakışı konulu konferansta yaptığı konuşmada, engellilerin sorunlarının kamuoyuna taşınmasının önemli olduğunu söyledi.
     Gelişmiş ülkelerde engellilerin önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik önemli çalışmalar yapıldığını, hayatın onlara göre düzenlendiğini anlatan Savur, şöyle konuştu:
     Engellilerin sadece camiye ve mescide gidebilmesi değil, caddede, sokakta, markette, parkta ve bahçede hayatın içinde olmasını sağlamalıyız. Şu anda üzerinde durduğum platforma bakın. Burada engelli bir insanımız olsa buraya çıkabilir mi- Engeller, engellileri yok saymakla yok olmaz. Kaldırımların yapılmasında, caddelerin tanziminde, binaların giriş ve çıkışında, toplu taşıma araçlarında bu insanlarımızın mutlaka hak ettikleri değeri bulması gerekiyor. Belediyeleri, sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirelim. Bartını engellilere yönelik yapacağımız çalışmalarla örnek bir il haline getirelim.
     Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Kurt da sunum eşliğinde İslamın engellilere bakışını anlattı.
     Konferansta, camilerin yapımında emeği geçen muhtar, dernek başkanı ve din görevlilerine teşekkür belgesi verildi.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Bartın Valisi Savur: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER