Başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Başarılı öğrenciler ödüllendirildi -Şehitkamil ilçesinden YGS, LYS ve SBSde ülke genelinde ilk bine giren öğrenciler ödüllendirildi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepin Şehitkamil ilçesindeki okullardan YGS, LYS ve SBSde ülke genelinde ilk bine giren öğrenciler ödüllendirildi.
     Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen ödül törenine Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, okul idarecileri ve yöneticileri ile öğrenciler ve velileri katıldı.
     Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantepin eğitimde istenilen seviyede olmadığını belirtti. Mevcut durumun Gaziantepe yakışmadığını kaydeden Aydın, Her başarıda herkesin katkısı olduğu gibi başarısızlıkta da herkesin suçu vardır. Bu başarısızlığın sorumluları hepimiziz. Ama tablo olumsuz diye, önde gidenleri alkışlamayacak değiliz. Sizleri yürekten alkışlıyorum dedi.
     Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da eğitimdeki durumun yıllardır biriken sorunlardan kaynaklandığını ifade ederek, Şehitkamil Belediyesi olarak eğitime yönelik her faaliyette bulunmaya çalışıyoruz. Birinci derecede sorumluluğumuz olmasa da iki lise yaptırıyoruz. 70 sosyal tesiste okul öncesi çocuklara eğitim veriyoruz. En önemli yatırım insana yapılan yatırımdır diye konuştu.
     Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ise eğitimde iyi bir başarı ortaya koyamadıklarını dile getirerek, Zayıf yanlarımız var ama güçlü yanlarımız da var. Sayın valimizin başkanlığında çok ciddi bir çalışma yapılıyor. El birliğiyle bu konuyu sorun olmaktan çıkaracağız. İlk binde 92 derecemiz var. Bu oran bireysel başarıda önemli ama bunu kitlesel başarıya da yansıtmamız lazım. Bunu başarmak zorundayız şeklinde konuştu.
     Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı da öğrencilerin bundan sonra da aynı azimle çalışmaları gerektiğine dikkati çekti.
     Konuşmaların ardından Şehitkamil ilçesindeki okullardan YGS, LYS ve SBSde ülke genelinde ilk bine giren 37 öğrenci, altın ve diz üstü bilgisayar ile ödüllendirilirken, okul temsilcilerine başarı belgesi verildi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Başarılı öğrenciler ödüllendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER