Başarılı sporcudan Vali Maydaya ziyaret

Başarılı sporcudan Vali Maydaya ziyaret


GÜMÜŞHANE (A.A) - 34. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonunda 55-59 yaş kategorisinde birinci olan Kürtün ilçesi Yaylalı köyü muhtarı 58 yaşındaki İsmail Tozlu, Vali Yusuf Maydayı makamında ziyaret etti.
     Maratonda, 42 bin 195 metrelik parkuru 3 saat 1 dakika 36 saniyede tamamlayarak birinci olan Tozlu, Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Mustafa Akbulut ile Vali Maydayı ziyaret etti.
     Tozlunun elde ettiği başarının güzel ve anlamlı olduğunu belirten Mayda, İnsan inanınca ve çalışınca her şey oluyor. Köyünde yaptığı başarılı hizmetlerin yanında sporda da elde ettiği başarılar bizi gururlandırıyor. Gümüşhanemiz için gurur verici bir tablo dedi.
     Tozlu, Avrasya Maratonundan bir hafta önce yapılan 2012 Uluslararası Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusunda da birinci geldiğini ifade ederek, Antalya ve Trabzonda yapılacak atletizm müsabakalarına hazırlandığını söyledi.
     Avantajının 2 bin metre rakımın üzerinde yaşaması olduğunu kaydeden Vali Mayda, Baharda Yaylalı köyünde pist oluşturacağız. Kamp yeri yapacağız. Yüksek rakımda olduğu için sporcuların alyuvar sayıları, dolayısıyla dirençleri artacak. Başarılı olacağımıza ve dünya genelinde sporcular yetiştireceğimize inanıyoruz diye konuştu.
     Tozlunun projesine destek olacaklarını belirten Vali Mayda, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile ortaklaşa planlama yapıldıktan sonra gerekli çalışmaların başlatılmasını istedi.
    
     Muhabir: Engin Doğru
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Başarılı sporcudan Vali Maydaya ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER