Başbakana hakaret eden memura para cezası

Başbakana hakaret eden memura para cezası -Zonguldakta sosyal paylaşım sitesinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğana hakaret ettiği öne sürülen sanık, 6 bin 80 lira para cezasına çarptırıldı -Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakı


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakta sosyal paylaşım sitesinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğana hakaret ettiği öne sürülen sanık, 6 bin 80 lira para cezasına çarptırıldı.
     Başbakan Erdoğana bir sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı resim ve yazılarla hakaret ettiği iddia edilen Zonguldak PTT Başmüdürlüğünde görevi memur İbrahim Damatoğlu (42) hakkında, Zonguldak 2. Asliye Ceza Mahkemesinde 2011in aralık ayında dava açıldı.
     Davanın karar duruşmasına avukatıyla katılan sanık Damatoğlu, savunmasında, sosyal paylaşım sitesindeki benzetmeleri ve yazıları kendisinin üretmediğini, basın organlarında çıkan haberler olduğunu ileri sürerek, Sadece milyonlarca insanın paylaştığı gibi ben de yalnızca kendi arkadaş grubumla paylaştım. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması talebim vardır. Benim hiçbir hakaret ve kötü söz paylaşımım yoktur. 22 yılık devlet memuruyum. Devlet büyüklerine kötü bir şey yazmadım. Sadece muhalif basında çıkan yazıları paylaştım dedi.
     Sanığın, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etme suçundan Türk Ceza Kanununun 125/1-3a maddesi gereğince 365 gün adli para cezasıyla cezalandırılmasını karar veren mahkeme, Damatoğlunun mahkemeye saygılı tavrı ve olumsuz görülmeyen kişiliğinin yanı sıra ekonomik durumunu göz önüne alarak cezasını 304 güne indirip, 6 bin 80 lira adli para cezasına hükmetti.
     Mahkeme, sanığın sabıkasız olması, ortada giderilebilir somut bir maddi zararın bulunmaması dolayısıyla hükmün açıklanmasını geriye bıraktı.
    
     -İddianameden-
    
     Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etme suçundan hazırlanan iddianamede, şüphelinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğana yaptığı Başbakanlık görevinden dolayı kişinin onur, şeref ve saygınlığını rencide edici yazı ve resimleri sosyal paylaşım sayfasında paylaştığı ve hakaret suçu oluşturduğu kanaatine varıldı.
     İfade özgürlüğünün bir sınırı olduğu belirtilen iddianamede, şunlar kaydedildi:
     Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinde de belirtildiği üzere kamu güvenliği, kamu düzeni, genel ahlakın ve başkalarının ün ya da haklarının korunması için ifade özgürlüğü sınırlandırılabilmektedir. İfade özgürlüğü insanların başkalarının saygınlıklarına müdahale hakkı vermez. Bu açıdan şüphelinin eleştiri sınırlarını aşan, kişilerin onur ve şeref duygularını rencide eden davranışlarda bulunduğu, Başbakana söz ve resimlerle görevinden dolayı hakaret suçu işlediği anlaşılmaktadır.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı/Erdinç Aksoy/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Başbakana hakaret eden memura para cezası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER