Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı

Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu görüşmesi -CHP Tokat İl Başkanı Duran Kum: -Terör Türkiyede 28 yıldır kanayan bir yara


TOKAT (A.A) - CHP Tokat İl Başkanı Duran Kum, Terör Türkiyede 28 yıldır kanayan bir yara dedi.
     Kum, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu görüşmesine değinerek, terörün Türkiyenin ortak sorunu olduğunu belirtti.
     Terörün Türkiyede 28 yıldır kanayan bir yara olduğunu da ifade eden Kum, Sayın Genel Başkanımız, sayın Başbakanla ve diğer partilerin liderleriyle bu yaraların bir an önce durdurulmasıyla ilgili yapmış olduğu görüşmelerin çok olumlu olduğunu inancındayız. Bu bizim ortak sorunumuz, Türkiyenin ortak sorunu diye konuştu.
     Kum, terör sorununa biran önce çözüm bulunması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:
     Müzakerelerin devam ederek bir an önce buna bir çözüm bulunmasından yanayız. Türkiye açısından demokratikleşme açısından, geleceğimiz açısından iyi bir adım olarak düşünüyoruz. Olması gereken budur. Bu görüşmede CHPnin, sayın genel başkanımızın göstermiş olduğu hassasiyet gerçek anlamda Türkiye Cumhuriyeti Devletine sahip çıkma ve Türkiyede kardeşlik, birlik ve beraberlik içerisinde yaşama duygusunun ilk adımı olarak belirliyoruz. Bu ülkede bu sorun yokmuş gibi söylemlerine de katılmıyoruz. Bu sorunun kökten çözümü çok önemli. Bunun da çözümü için biz yolumuza devam edeceğiz.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER