Başbakan Yardımcısı Arınç Antalyada

Başbakan Yardımcısı Arınç Antalyada -Arınç, Serik ilçesinde anne tarafından akrabalarını ziyaret etti


ANTALYA (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Antalyanın Serik ilçesinde anne tarafından akrabalarını evlerinde ziyaret ederek, bir süre sohbet etti.
     Başbakan Yardımcısı Arınç, Antalya Gazeteciler Cemiyetinin Yılın Basın Ödülleri töreni için geldiği Antalyada, Serik ilçesi ile Boğazkent beldesinde anne tarafından akrabalarını ziyaret etti. Boğazkent beldesi Ahmediye Mahallesinde akrabası Ferhan Ülgenalpin evinin önünde yakınları ve vatandaşlarla bir araya gelen Bülent Arınç, anneannesinin kardeşleri, damat ve torunlarının burada yaşadığını kaydetti.
     Anne tarafından Alanyalı olduklarını, ancak daha önce Giritten geldiklerini anlatan Arınç, bir süre Antalya merkezinde de oturduklarını söyledi.
     Ahmediyenin Giritten gelen muhacirler için kurulduğuna dikkati çeken Arınç, Sık geliyoruz belki, ama burayı maalesef ziyaret edememiştim. Ağabeylerimin, eşlerimizin, çocuklarımızın selamlarını getirdim dedi.
     Bülent Arınç, merhum teyzesinin kendilerine geçmişlerini anlattığını da belirterek, teyzesinin anlattıkları arasında, Hasan akşama kucağında bostanlarla dönersen kapıyı açarım sana, iyi. Ama elin boş olursa gelme anlamına gelen Rumca cümleyi Meclis Başkanlığı yaptığı dönemde Yunanlı parlamenterlere de söylediğini ifade etti. Arınç, Bunu anlattım kahkahalarla güldüler. (Hakikaten Giritte bunu söylerler) diye dedi.
     Arınç, akrabalarına çok bağlı olduklarını da vurgulayarak, Akraba ziyareti hem farz, hem de sünnettir diye konuştu.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Arınç Antalyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER