Başbakan Yardımcısı Arınç Manisada

Başbakan Yardımcısı Arınç Manisada -Geçmişte meslek liselerine karşı adeta hasmane bir tutum oldu, çok yanlıştı -Herkesin kaymakam, doktor olması mümkün değil, gerekmez de. Herkes iyi bir mesleğin sahibi olmalı. Türkiye


MANİSA (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Geçmişte meslek liselerine karşı adeta hasmane bir tutum oldu, çok yanlıştı dedi.
     Arınç, Nihal Akçura Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi açılış töreninde yaptığı konuşmada, cehaletin kötülüklerin anası, eğitimin ise her şeyin başı olduğunu ifade etti.
     Arınç, Nitelikli eğitimle geleceğimizi kurtaracağımıza inanıyoruz. Hükümetimiz döneminde en büyük katkı eğitime yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi ilk sırada yer alıyor dedi.
     Genç nüfusa sahip Türkiyenin ihtiyacının karşılanması amacıyla eğitime ayrılan bütçeyi artırmanın yanı sıra Eğitime Yüzde 100 Destek kampanyasının hayata geçirildiğini hatırlatan Arınç, ülkenin serveti olan gençlerin iyi yetişmesi, çağdaş eğitim alması, ufkunun açık olması, vizyon sahibi olmasını diledi.
    
     -Meslek liseleri yeniden hüsnükabul gördü-
    
     Türkiyede bir dönem meslek liselerine yönelik olumsuz yaklaşım sergilendiğini kaydeden Arınç, söz konusu tavrın günümüzde sona erdiğini ifade ederek şöyle konuştu:
     Geçmişte meslek liselerine karşı adeta hasmane bir tutum oldu, çok yanlıştı. Artık kurtulduğumuz için tekrarında fayda görmüyorum ama bir dönem eğitim hayatımızda şu veya bu sebeple meslek liselerini dışlayan kötü bir anlayıştı, yanlış bir anlayıştı. Bundan şimdi uzaklaştık. Çocuklarımızın sadece kolejlerde, düz liselerde okuyarak mezun olmaları yeterli değil, aynı zamanda iyi bir meslek sahibi olmaları, hayatın her alanında işini iyi bilen ve yapan insanlar olarak da yetişmeleri gerekiyor. Okullarımız fonksiyonlarını kaybettiği için, meslek edindirme kursları gibi imkanlarla yapmaya çalıştık ama yeterli olmadı. Çok şükür, artık meslek liselerimiz çok büyük hüsnükabul gördü. Artık her alanda iyi bir meslek sahibi olmayı çocuklarımıza imkanlarını hazırlayacak bir çalışmanın içindeyiz.
    
     -Turizmi çok akıllı, çok iyi yapmamız lazım-
    
     Arınç, Türkiyeye geçen yıl 30 milyonun üzerinde turistin geldiğini, 2013 yılında 40 milyon turistin hedeflendiğini anlattı.
     Türkiyenin turizm yarışında halen gerilerde olduğunu vurgulayan Arınç, Avrupada çeşitli kentlerin yıllık turist sayısının Türkiyenin yıllık turist sayısına eşit olduğunu söyledi.
     Türkiyenin önemli tarihi ve kültürel güzelliklere sahip bir ülke olduğuna dikkati çeken Arınç, Turizm dediğiniz zaman, 20 çeşidi varsa hepsinin yaşandığı bir ülkeden bahsediyoruz. Turizmi çok akıllı, çok iyi yapmamız lazım diye konuştu.
    
     -Bize ait eserleri ayağa kaldırın-
    
     Selanik Belediye Başkanı Yannis Butarisin kendisini ziyaret ederek, turizm çalışmalarına destek talebinde bulunduğuna değinen Arınç, şöyle konuştu:
     Hizmet sektörünüz çok zayıf dedim, kabul etti. Hizmet sektöründe başarılı olamazsanız, müşteri memnuniyetini kazanamazsanız ne yapsanız kafi değil dedim. Bizim bu topraklarla manevi ve maddi bağlarımız var. Tüm imkanları sağladığınızda Türkiyeden Selanike gelecek onbinlerce insan bulabilirsiniz dedim. Ama nerede, bize ait eserlerden yıkmadıklarınızdan ayakta kalanları bile tanımakta güçlük çekiyoruz. Bunları ayağa kaldırın. Bu kadar insan ziyarete gelecektir dedim. Dünyayı ziyaret eden bir arkadaşınız olarak söylüyorum, bizdeki konaklama sektörü hepsinden daha kaliteli. Gençlerimiz, sektörün en iyileri olarak yetişecekler. Hem ülke kazanacak, hem özel sektör kazanacak.
     Arınç, eğitim alanında güzel sözün, Her şeyi çok az bilen insan yerine, bir şeyi çok bilen insan yetiştirmek olduğunu kaydetti.
     Türk insanının, geçmişten bu yana her şeyden bir parça bildiğini ifade eden Arınç, şöyle devam etti:
     Bunun sonucunu da bazı bilgi yarışmalarında görüyoruz. Ülkenin cumhurbaşkanının ismini sordukları zaman afallayanlar da işin içine dahil. Bir şeyi çok iyi bilecek insana ihtiyacımız var. Sanayici, eğitimci, doktor mali müşavir. Herkes kendi alanında en iyi olmak için iyi bir eğitim almalı, iyi bir çalışma yapmalı. İhtisaslaşmaya önem vermeliyiz. Herkesin kaymakam, doktor olması mümkün değil, gerekmez de. Herkes iyi bir mesleğin sahibi olmalı. Türkiyeyi kurtaracak olan da budur. İşi yapacak olan da budur.
     TBMM Başkanlığı döneminde 4/C statüsü için çok sayıda insanın kendisine başvurduğunu anlatan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Beni 4/Cli yapın diyen yüzlerce binlerce insan geldi. Üniversite mezunuydu, yüksek lisans sahibi bir insan gelip 4/Cli olmayı talep ediyordu. Ne iş verirsen yaparım ağabey noktasındaydılar. Oysa sanayi, oysa tüm sektörler iyi yetişmiş eleman arıyor ve bulamıyorlardı ve bulduklarına da yüksek ücret veriyorlardı. Bir tarafta iş garantisi olan yüksek ücretli işler, bir tarafta da iş alanı olmadığı için Üniversite mezunuyum diyerek 4/Cli olmayı kabul edecek güzel gençlerimiz. Bu hayatın eksiklerini, bu okullarımızda en kısa zamanda kapatacağız. Yeni eğitim sistemimizi de yeni kademelerle en iyi hale getirmeye devam edeceğiz.
     Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ise İsmail Akçuranın katkılarıyla yapımı tamamlanan okulun, entegre yapısı ile Türkiyeye örnek bir proje olduğunu anlattı.
     Manisa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy da sanayi ile turizm faaliyetlerinde hayati rolü bulunan nitelikli personelin eğitiminin mesleki ve teknik liselerce sağlandığını, açılışı gerçekleştirilen okulun istihdama önemli katkı sağlayacağını belirtti.
     İsmail Akçura ile Nihal Akçuraya teşekkür plaketi sunan Arınç, daha sonra beraberindekilerle okulu gezdi.
     Hayırsever işadamı İsmail Akçuranın katkılarıyla yapımı tamamlanan 450 öğrenci ve 135 yatak kapasitesi okulda, konaklama ve seyahat hizmetleri, ön büro, yiyecek içecek hizmetleri ve mutfak dallarında 186 öğrenciye eğitim ve öğretim verildiği bildirildi.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Arınç Manisada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER