Başbakan Yardımcısı Arınç:(5)

Başbakan Yardımcısı Arınç:(5) (28 Şubat soruşturması) Bence soruşturma sonucunu bekleyelim. Ancak bu soruşturmanın çok fazla uzamasının kamuoyunda vicdanlara olumlu etki yapmayacağını düşünüyorum. Bir an evvel bu soruşturmayla ilg


İSTANBUL (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 28 Şubat soruşturmasına ilişkin, Bence soruşturma sonucunu bekleyelim. Ancak bu soruşturmanın çok fazla uzamasının kamuoyunda vicdanlara olumlu etki yapmayacağını düşünüyorum. Bir an evvel bu soruşturmayla ilgili ne varsa süratle yapılsın ve iş daha çok belirgin hale gelsin dedi.
     Arınç, TRT Haberde yayınlanan Özel Gündem programında gündeme ilişkin soruları cevapladı.
     28 Şubata ilişkin geniş kapsamlı bir soruşturma yapılacak şeklindeki değerlendirme üzerine de Arınç, şunları kaydetti:
     Bugünden itibaren başlarsa işimiz çok zor. Ancak savcılar geçmişten bu yana bu olayla ilgili bir inceleme yaptılar şimdi bunun soruşturma safhasına başlanmışsa o zaman işimiz kolay diye düşünebiliriz. Yani ben bu akşam düşündüm, bu sabah bu işe başlayayım diye herhalde soruşturma safhasına geçilmemiştir. 28 Şubat bilinmeyen, faili meçhul değil ki, 28 Şubattan kast ederken bundan 15 yıl öncesinden bahsediyoruz. Her şey çok taze. Bütün hatıralar, her gün konuşulan hatıralar. Bunun belgeselleri de yapıldı. Olayın canlı tanıkları da halen konuşulabilecek durumdalar. Sayın Demirel konuşmuyor belki ama Demirelin dışında o süreci yaşayan herkes, bir tarafında bu işin neler olduğunu rahatlıkla anlatabilir. Mesela bir rektör, bir profesör YÖKte ne yaşandığını rahatlıkla bize söyleyebilir. Medyanın içerisinde bu darbeye teşvik eden ve alkış tutanların kimler olduğunu bugün kendi içinden de rahatlıkla konuşabilirler, o gün parlamentoda olanlar ve en azından DYP ve Refah Partisi kanadında olanlar kendi partilerinin nelere maruz kaldığını çok iyi bilebilirler. MGKda bulunan herkes, MGK toplantılarında ne konuşulmuştu, askerin tavrı ne olmuştu, Demirelin tavrı ne olmuştu, 18 madde imzalanmış mı, imzalanmamış mıydı, bunun parlamentodaki görüşmelerinde kimler neler söylemişti... Bütün bunlar daha mürekkebi kurumamış şekilde duruyor. Dolayısıyla eğer ben bir cumhuriyet savcısı olsaydım, bu konuları bir araştırma ihtiyacı duyacaksam, mutlaka okur, notlarımı alır ve suç vasfını tayin ederek bir soruşturmaya başlardım. Eminim, bu savcılar da aynı şeyi yapmışlardır.
     Arınç, 28 Şubat soruşturmasına ilişkin bugünkü gözaltı kararlarında muvazzaf askerlerin de olduğunun hatırlatılması üzerine de, Olabilir. Diğer davalarda da var. Balyozda da var, Kafeste de var. Diğer davalarda da var. Sayısını tam olarak bilmiyorum ama 100den fazla muvazzaf askerin o davalardan tutuklu olduğunu hepimiz biliyoruz. Belki 200den fazla da emeklinin... Çok ilginç değil bu. Muvazzaf askerler de bulunuyor derken, o gün binbaşı ise bugünkü rütbesi de budur. Herhangi bir soruşturmaya tabi olmadan bugüne kadar gelmişse de terfilerini normal olarak yapmıştır. Bence soruşturma sonucunu bekleyelim. Ancak bu soruşturmanın çok fazla uzamasının kamuoyunda vicdanlara olumlu etki yapmayacağını düşünüyorum. Bir an evvel bu soruşturmayla ilgili ne varsa süratle yapılsın ve iş daha çok belirgin hale gelsin.
     (Sürecek)
     (NU-NAR-KAF)
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Arınç:(5) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER