Başbakan Yardımcısı Atalay Vanda:

Başbakan Yardımcısı Atalay Vanda: -Terör örgütü, Türkiyeyi sevmeyen, gelişmesini istemeyen, ayaklarına her zaman prangalar takmak isteyen uluslararası unsurların taşeronluğunu yapıyor


VAN (A.A) - Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Terör örgütü, Türkiyeyi sevmeyen, gelişmesini istemeyen, ayaklarına her zaman prangalar takmak isteyen uluslararası unsurların taşeronluğunu yapıyor dedi.
     Atalay, deprem konutlarının kura çekim töreninin ardından Vali Münir Karaloğlunu makamında ziyaret etti. Yaklaşık bir saat süren ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Atalay, depremin yıl dönümü olan 23 Ekim tarihinde anma programı yapılacağını belirtti.
     Şanlıurfanın Akçakale ilçesinde 5 vatandaşın yaşamını yitirdiği olayı değerlendiren Atalay, Suriye konusunda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlunun gerekli açıklamaları yaptığını ve bu konu ile ilgili düşüncelerini daha önce kamuoyuyla paylaştığını söyledi.
     Türkiyenin savaş isteyen bir ülke olmadığına dikkati çeken Atalay, meclisten geçen tezkerenin savaş tezkeresi olmadığını, ancak muhtemel gelişmelere hazırlıklı olunması gerektiğini ifade etti.
     Atalay, tezkerenin, ülkenin menfaatleri ile vatandaşların hak ve hukukunu korumak için hükümetin elinde bir imkan ve verilmiş bir izin olduğunu bildirerek, Gerektiğinde bunun kullanılıp kullanılmamasına hükümet karar verecektir. Umarız ihtiyaç olmaz. Tabii Suriye kesiminin özellikle bizim vatandaşlarımıza, sınırımızın içine yönelik, Akçakalede olduğu gibi bir saldırısı da asla karşılıksız kalmaz. Biliyorsunuz angajman kurallarını değiştirdik. Buna göre anında misilleme yapılıyor diye konuştu.
     Daha sonra AK Parti İl Başkanlığınca Devlet Su İşleri 17. Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen İl Danışma Kurulu toplantısına katılan Atalay, burada yaptığı konuşmada, AK Partinin bölgenin ve Türkiyenin en güçlü partisi olduğunu dile getirdi.
     Terör örgütü yandaşlarının, parti mensuplarını yıldırmak ve yapılan çalışmaları sabote etmek istediğini anlatan Atalay, şunları kaydetti:
     Biz bu konuda her türlü güvenlik tedbirini alıyoruz ama sizler de lütfen şundan emin olun. Bu yıldırma tehditlerine aldırmayın. Bakın eğer bunlara aldırırsak meydanı onlara bırakırız ve onların istediği budur. Niçin AK Partiye bu kadar terör unsurları savaş açıyor. Bunun üzerinde hem iyi düşünelim hem de çevremize anlatalım. Çünkü AK Parti bütün bu belalardan Türkiyeyi kurtarmak istiyor. Biz bugüne kadar hiçbir dönemin, hiçbir hükümetin, hiçbir partinin atamayacağı adımlar attık. Bu konuda pek çok siyasi işlere imza attık. Allahın izniyle terör belasından da bütün olumsuzluklardan Türkiyeyi biz kurtaracağız. Başka bir partinin, bir hükümetin öyle bir şansı yok. Zaten öyle bir hükümetin olacağı da yok. AK Partinin daha uzun yolu var ve bütün bunların üstesinden biz geleceğiz. Bizim cesaretimiz var. Şimdi burada sizi yıldırarak onlar kendi amaçlarına ulaşmak istiyor. AK Partiye bu kadar karşı olmalarının sebebi, onların istismar ettiği konuları tek tek temizlememiz.
     Terör konusunun Türkiyenin iç meselesi olmadığına değinen Atalay, konuşmasına şöyle devam etti:
     Türkiye terörünün büyük kısmı dışarıda bunu biliyorsunuz. Terör örgütü, Türkiyeyi sevmeyen, gelişmesini istemeyen, ayaklarına her zaman prangalar takmak isteyen uluslararası unsurların taşeronluğunu yapıyor. Çözüm istemiyorlar. Bakmayın demokrasi, insan hakları ve Kürtlerin hakkı hukuku, kimsenin umurunda değil. Onların kendi yürüyen hesapları var. Onları düşünen biziz. Bizler tüm vatandaşlarımızın her türlü hak ve hukukunu düşünüyoruz. Hangi etnik yapıda, hangi dini inançta, hangi kültürel kökende olursa olsun herkes bunları özgürce yaşayacak. Bu ülkenin bundan sonra dönüşü olamaz. Herkes dinini, inancını, kültürünü ve örfünü özgürce yaşayacak. Herkes ana dilini özgürce konuşacak. Ama kardeşlik içerisinde, bütünlük içerisinde. Türkiyede daha iyi günleri birlikte yaşayacağız. Bütün bu zenginliklerle daha büyük bir Türkiye olacağız.
    
     Muhabir: Fahrettin Gök
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Atalay Vanda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER