Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: (2)

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: (2) -(4+4+4 kararı) Anayasa Mahkemesi yaptığı inceleme sonucunda verdiği kararla yapılan değişikliğin anayasaya aykırı olmadığını onaylamış oldu -Cumhuriyet Halk Partisinin bu değişikliğe kar


YOZGAT (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Anayasa Mahkemesinin 4+4+4 kararına ilişkin, Anayasa Mahkemesi yaptığı inceleme sonucunda verdiği kararla yapılan değişikliğin anayasaya aykırı olmadığını onaylamış oldu dedi.
     Bozdağ, Yozgat Valiliğinde, bir gazetecinin, Anayasa Mahkemesi tarafından kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen 6287 Sayılı Kanunun bazı hükümlerinin iptal isteminin reddine yönelik sorusu üzerine, CHPnin 4+4+4 eğitim sistemini anayasaya aykırı olmadığını bildiği halde Anayasa Mahkemesine taşıdığını söyledi.
     Yapılan yasa değişikliğinin anayasaya uygun bir değişiklik olduğunu vurgulayan Bozdağ, Cumhuriyet Halk Partisinin bu değişikliğe karşı olmasının ana nedeni bu değişikliğin anayasaya aykırı olmasından ziyade, Cumhuriyet Halk Partisinin ideolojisine aykırı olmasıyla ilgili bir konuydu diye konuştu.
     Bozdağ, yeni eğitim sistemindeki bu uygulamanın hayırlı olmasını diyerek şöyle devam etti:
     Cumhuriyet Halk Partisi, Kuran-ı Kerimin ve Peygamber Efendimizin hayatının seçmeli dersler arasında yer almasından rahatsızlık duydu. Bunu açıkça söyleyemedikleri için iptal devasını açtılar. Anayasa Mahkemesi de yaptığı inceleme sonucunda verdiği kararla yapılan değişikliğin anayasaya aykırı olmadığını onaylamış oldu.
    
     -Kılıçdaroğlu, Sayın Koçu ortada bıraktı-
    
     CHP içinde Oslo görüşmeleri konusunda farklı açıklamaların yapıldığı yönündeki soruya ise Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:
     CHPnin bir tipik klasiğiyle karşı karşıyayız. Sayın Haluk Koç açıklamalar yaparken bunları genel başkanın bilgisi dahilinde yapıyor. Bu açıklamalar kamuoyunda gerekli desteği görmeyince, bu sefer Sayın Kılıçdaroğlu, her zaman yaptığını yaptı ve Sayın Koçu ortada bıraktı. Yani kendisinin talimatıyla ve kendisinin bilgi ve onayıyla yapılan bir açıklamayı yapanı yalnız bıraktı. Şimdi başka bir noktada konuşuyor. Sayın Koç ve arkadaşları, parti içerisinde farklı radikal görüşleri savunan kişiler konumuna itilmiş oldu. Sayın Kılıçdaroğlu da liberal görüşleri savunan bir kişi pozisyonuna geçmiş oldu. Ben de şaşırdım.
     Bir genel başkanın, genel başkan yardımcısına sahip çıkması gerekirken onun arkasından çekildiğini vurgulayan Bozdağ, Kılıçdaroğlunun şu an farklı bir yerde durması çok yadırganacak bir durum esasında. Ama CHP Genel Başkanının çark etme konusunda alışkanlığı olduğu için Sayın Koç da umarım bu çarklara alışacaktır diye konuştu.
    
     -Başsavcının şehit edilmesi -
    
     Bir gazetecinin, PKK terör örgütünün saldırısı sonrası şehit olan Tuncelinin Ovacık ilçesi Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzuna silah ve koruma verilmediği haberlerini hatırlatması üzerine Bozdağ, Sayın Başsavcımıza Allahtan rahmet diliyorum ve ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz dedi.
     Türkiyenin terörle mücadelesinin bütün boyutlarıyla devam edeceğini vurgulayan Bozdağ, şöyle konuştu:
     Terör örgütü şu anda sıkışmış durumda. O nedenle de sıkışıklığını kamuoyundan gizlemekte. Kendi militanlarından, teröristlerinden gizlemek için de çok farklı eylemlere teşebbüs ediyor. Bütün bunların üstesinden gelecek devletimizin imkanı, güç ve kudreti var. Terörle mücadele devam edecektir.
     Süreç içerisinde bir takım gazetelerde haberler yazıldığını anlatan Bozdağ, sözlerini şöyle tamamladı:
     Bu haberler üzerinden değerlendirmeler yapmanın fevkalade yanlış olduğunu her defasında ifade ediyorum. Konuyla ilgili gazetede yazanlar doğru mudur- Fısıltı gazeteleri son zamanda çoğaldı. Sosyal medya vasıtasıyla, aslı astarı olmayan pek çok şey yayılıyor daha sonra bunların aslı olmadığı ortaya çıkıyor. Fakat o asılsız haberin ortaya çıkardığı tahribat maalesef ortadan kaldırılamamış oluyor. Bu konularda resmi makamların açıklamalarına itibar edilirse daha doğru iş yapmış oluruz diye konuştu.
    
     -Orada bir takım usulsüz harcamalar var-
    
     Bozdağ, Cumhuriyet Halk Partisinin hesaplarına ilişkin Anayasa Mahkemesinin verdiği kararın önemli bir karar olduğunu da vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Bir siyasi parti kendi yaptığı harcamaları mutlaka şeffaf bir şekilde hakka, hukuka riayet eder bir biçimde yapması lazım. Öyle gözüküyor ki Cumhuriyet Halk Partisi hesapları, anayasa ve yasaların çizdiği sınırlar içerisinde değil. Orada bir takım usulsüz harcamalar var.
     CHPde geçmişte buna benzer olayların yaşandığını hatırlatan Bozdağ, şöyle konuştu:
     Hatırlarsanız, bundan önceki yıllarda da Anayasa Mahkemesi, Cumhuriyet Halk Partisinin hesaplarının denetimi sırasında tahrifatlar yapılarak, fazla para çekildiğine ilişkin kararlar verdi. Bu tahrifatları yapanlar hakkında evrakta tahrifat suçunu işledikleri gerekçesiyle de mahkemelere suç duyurusunda bulunuldu. Ne yapmışlardı- Diyelim 10 lira veya 10 Avro yazan fişin üzerine bazen önüne 1 koyarak bazen sonuna 1 veya 5 koyarak değişik rakamlar koyarak, onu yüze katlamışlardı. Mahkeme incelemelerinde bunu tespit edince de Cumhuriyet Halk Partisine zimmet çıkarmış, bu paranın partiden tahsiline karar vermiş, öte yandan da bu sahteciliği yapanlar hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. CHP açısından yeni bir durum değil bu, bildik bir durum. Onlar hep başkalarını suçluyorlar. Ama mahkeme kararları kendilerinin hesaplarında bizzat kendileri tarafından yapılmış usulsüzlükleri gösterince de onu pişkinliğe vuruyorlar. Umarım bu mahkeme kararları CHPnin bundan sonra kendisine çeki düzen vermesine katkı sağlar.
     (Bitti)
    
     Muhabir: Ömer Sarı / Özcan Güney / İsmail İçer
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: (2) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER