Başbakan Yardımcısı Bozdağ:

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: -Camiler, hükümetin bütçesinden değil, insanların gönül bütçesinden yapılan mabetlerdir


YOZGAT (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Camiler, hükümetin bütçesinden değil, insanların gönül bütçesinden yapılan mabetlerdir dedi.
     Bozdağ, Yozgatın Akdağmadeni ilçesine bağlı Dayılı köyünde yaptırılan caminin ibadete açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, caminin yapımına katkıda bulunanlara teşekkür etti.
     Allahın evi olan camileri, Allaha ve ahiret gününe iman edenlerin yapacağını, Müslümanların camilere, mabetlere sahip çıktıkları sürece huzurlu ve mutlu olacaklarını vurgulayan Bozdağ, şunları kaydetti:
     Sadece Dayılı köyünde değil, pek çok yerde camilerimizi vatandaşlarımız yapıyor. Türkiyede bunu bazıları yanlış biliyor. Zannediyorlar ki, camiler hükümet bütçesinden yapılıyor. Bütçeye para koyuyorlar, ihale ediyorlar, oradan cami yapıyorlar. Onun için cami ile ilgisi olmayanlar bunu pek çok yerde kullanıyorlar. Camiler, hükümetin bütçesinden değil, insanların gönül bütçesinden yapılan mabetlerdir. Allah rızası için verilenler ile yapılıyor. İşte Dayılı köyü halkı bu camiyi gönül bütçesinden verdikleri ile yaptılar. Bütün Dayılılı kardeşlerime teşekkür ediyorum. Minareyi yurt dışında yaşayan bir anamızın, bacımızın yaptırdığını söylediler. Onlara da sizin adınıza çok teşekkür ediyorum.
     Açılışına Bozdağın yanı sıra Vali Necati Şentürk, AK Parti Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Akdağmadeni Kaymakamı Hüseyin Engin Sarıibrahim, Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, belde belediye başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
     Bozdağ ve berberindekiler, açılışın ardından Belekcehan beldesine geçerek, Belediye Başkanı Şahin Arısoyu da ziyaret etti.
     (YT-ÖG-MUS-TAR)
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER