Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç:

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: -Hepimizin 2023 hayali var. Benim kurumlarım da bu hayalin içinde, çalışıyoruz gece gündüz -Şu terörle baş ettiğimizde, güvenliği sağladığımızda jumbo jetler gibi uçacağız (Fotoğra


İZMİR (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, büyük iddiaların, büyük devletlerin işi olduğunu belirterek, Hepimizin 2023 hayali var. Benim kurumlarım da bu hayalin içinde, çalışıyoruz gece gündüz dedi.
     Arınç, Bayraklı ilçesinde akaryakıt istasyonu ve simit sarayının açılış törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada, 19 Haziranda, terör örgütü mensuplarınca Hakkarinin Yüksekova ilçesindeki Yeşiltaş Karakoluna yapılan saldırıda 8 askerin şehit olduğunu hatırlatan Arınç, Bunların üzüntüsünü kalbimizde yaşıyoruz. 16 askerimiz yaralıdır, 3ü ağır olmak üzere. Bu son olsun, gözyaşı dökmeyelim, anneler ağlamasın, artık şehit haberleri duymayalım, temennimiz bu. Bu ilk değil ama son olmasını diliyoruz. Bu cennet vatanda memleketimizin güzelliğini yaşayalım diyoruz. Binlerce şehidi saygıyla anıyoruz diye konuştu.
     Malatya-Erhaç Havalimanından kalkan ve Hatayın güneybatısında deniz üzerinde radar ve telsiz irtibatı kesilen askeri uçakla ilgili olarak Arınç, Arama çalışmaları devam ediyor. Mürettebatın bulunması için çalışılıyor. Allahtan dileyelim ki sağ olarak bulunsunlar. Genelkurmay Başkanlığımız ve ilgili kurumlarımız uçağın düştüğü bölgede arama çalışmalarına devam ediyorlar dedi.
    
     -Kurtalan Ekspresi gibi...-
    
     Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkiyenin terör belası dışında çektiği başka sıkıntı olmadığını belirterek, şöyle devam etti:
     Sadece bir siyasetçi olarak konuşmuyorum. Görüştüğüm, konuştuğum herkes siyasi düşüncesi ne olursa olsun, gidişattan çok memnun. Uluslararası para kurumlarından, IMFden bizim hükümetin son 4 yılı hariç borç aldık. Hükümet olduğumuz gün 23,5 milyar dolar borcumuz vardı, şimdi 2 milyar dolar borcumuz kaldı. Uluslararası para fonuna güle güle dedik. Türkiyede geçmişte başbakan Avrupaya giderdi kredi bulmak için. Bir başbakanımızın hazin sevincini hatırlıyorum. 1 milyon dolar kredi bulduk diyordu, seviniyordu. Çünkü biz borcu borçla ödüyorduk. Hükümet tahvil çıkarıyordu, yüzde 130 faizle. 3 sene önceye bakarsanız paramızda 6 sıfırı görürsünüz, Kurtalan Ekspresi gibi...
     Herkesin, IMF ile ilişkinizi bozmayın dediği anda kendilerinin Biz öz kaynaklarımızla krize karşı koyacağız dediğini kaydeden Arınç, şunları söyledi:
     Başarılı olduk ama Yunanistanın, İtalyanın halini görüyorsunuz, borçları döndüremiyor bu ülkeler. Avro Bölgesindeki ülkelerin 7sinde hükümet değişti. Bugün Yunanistan nesi var nesi yoksa satmaya başladı. Hala döndüremiyor. Biz ne durumdayız- Allah nazardan saklasın. Meksikadaki toplantı kulağınıza çalınmıştır.
     Türkiye IMFye 5 milyar dolar borç verecek. Bu propaganda değil. Allah yapanlardan razı olsun, biz donörlük yapıyoruz. Somalide mi ihtiyaç var, gönderiyoruz. Paramız değer kazandı.
     Arınç, Türkiyede sanayi üretiminin arttığını, ihracat rakamlarının yükseldiğini, Avrupaya ihracatın azaldığını ancak diğer bölgelere ihracatın söz konusu azalmayı fazlasıyla karşıladığını dile getirdi.
     Türkiyenin artık bütün dünyaya ihracat yapar hale geldiğini dile getiren Bülent Arınç, Ugandadan Moğolistana, Malezyaya kadar ihracat gerçekleştirildiğini kaydetti.
    
     -Siyasi istikrar, ekonomik istikrarı sağladı-
    
     Arınç, iş dünyasının 30 yıl sonrasını görebildiğini ifade ederek, şöyle dedi:
     Sabancıdan dinlemiştim. İstikrar yok, dolar ne olacak bilemiyoruz diyordu. Biz gelene kadar 60 hükümet kurulmuştu. Ben iki aylık, altı aylık hükümet bilirim ama istikrar önemli. Kar işin devamındadır. Hadisi Şerifte de şöyle denir, Amellerin efdali az da olsa devamlı olanıdır. Türkiyenin bu hale gelmesinde siyasi istikrarın ekonomik istikrara yol açması var. Siyam ikizi gibidir, birbirinden ayrılmaz. Bir yerde siyasi istikrar varsa, ekonomik istikrar vardır. Geçmişi suçlamak için söylemiyorum ama hükümette 38 bakanlık vardı, 20si devlet bakanlığıydı, hepsi bir genel müdürlükten sorumluydu. Emlak krediden sorumlu devlet bakanlığı vardı. Şu anda bana bağlı 12 kurum var.
     Açılışı yapılan iş yerinin hayırlı olmasını dileyen Arınç, Şu terörle baş ettiğimizde, güvenliği sağladığımızda jumbo jetler gibi uçacağız. Başkalarının battığı yerde, biz dünyada ilk beş ekonomi içine girmiş olacağız. Hepimizin 2023 hayali var. Benim kurumlarım da bu hayalin içinde, çalışıyoruz gece gündüz. Büyük iddialar büyük devletlerin işidir dedi.
    
     -Diğer konuşmacılar-
    
     Opet Türkiye Yatırımlar Müdürü Özdilek Coşkun, İzmirdeki 51. istasyonun hizmete açıldığını, 20. yılını kutlayan Opetin Türk şirketlerinin ne kadar başarılı olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.
     Opet Seçkar ortaklarından İsmail Karaduman da 10 yıllık bir projeyi hizmete açmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Hükümetin İzmiri göz bebeği olarak gördüğünü anlatan Karaduman, kentteki yatırımların desteklendiğini ifade etti.
     İşletmenin ortaklarından Adem Seçilmiş de 100 kişiyi istihdam ettiklerini anlattı.
     Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise siyasi çizgisi ne olursa olsun Bayraklıya yatırım yapanlara, katkı koyanlara teşekkür ettiklerini, yatırımların devamını dilediklerini söyledi.
     Konuşmaların ardından dualarla akaryakıt istasyonu ve simit sarayının açılışı yapıldı.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz / Bahri Okumuş
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER