Başcazgır Kayabaş, jubileye hazırlanıyor

Başcazgır Kayabaş, jubileye hazırlanıyor -Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başcazgırı Şükrü Kayabaş: -Gelecek yıl Sarayiçi Er Meydanında büyük bir jübileyle futbolcuları kıskandıracak bir şekilde Tarihi Kırkpınar Başcazgırlığına ved


EDİRNE (A.A) - Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yaklaşık yarım asırdır başcazgırlığını yürüten Şükrü Kayabaş, jübile yapmaya hazırlanıyor.
     Bu yıl 49. kez Sarayiçi Er Meydanında hem güreşçileri, hem seyircileri salavatlarıyla ve manileriyle coşturacak Kayabaş, gelecek yıl Er Meydanına veda edeceğini söyledi.
     Kayabaş, büyük bir jübile planladığını ifade ederek, şöyle konuştu:
     Er Meydanında 49. yılım. 1963 yılında Er Meydanında genç cazgır olarak göreve başladım. Ustam Balıkesirli Şirin Mustafanın rahatsızlığı nedeniyle Kırkpınara gelemedi, o yıldan beri başcazgır olarak görevi sürdürüyorum. Gelecek yıl Sarayiçi Er Meydanında büyük bir jübileyle futbolcuları kıskandıracak bir şekilde Tarihi Kırkpınar başcazgırlığına veda edeceğim. Çok güzel anılarım oldu, ebedi altın kemer sahibi pek çok başpehlivanı taktim etmenin gururunu yaşadım. 39 ağalık ihalesini yaptım, Allah izin verirse seneye veda edeceğim.
     Yarım asra yaklaşan başcazgırlığında kendisini en üzen anısının sorulması üzerine Kayabaş, Geçen yıl gıda zehirlenmesi nedeniyle Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanın da izlediği final güreşlerinde başpehlivanları salamadım, buna çok üzüldüm ama yerime Pele Mehmet de güzel telafi etti durumu diye konuştu.
     Kayabaşın çırağı Pele lakaplı Mehmet Tuna da Kayabaştan sonra devralacağı bayrağı en iyi şekilde taşıyacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli
<< Önceki Haber Başcazgır Kayabaş, jubileye hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER