Basın Bayramı

Basın Bayramı -Tarsusta bazı kamu kurumları kutlama mesajı yayımları


MERSİN (A.A) - Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ve Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 24 Temmuz basında sansürün kaldırılışının yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
     Kaymakam Güldibi, mesajında, basın mensuplarının özgürce haber yapmalarının önündeki engelleri kaldıran, dolayısıyla kamuoyunun haber alma özgürlüğünün de önünü açan basında sansür uygulamasının kaldırılışının 104. yıl dönümünü sevinçle kutladıklarını belirtti.
     Basın kuruluşlarının, kamuoyunun gerçekleri öğrenmesi ve düşüncülerini özgürce ifade etmesi adına demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru ve çok önemli bir değeri olduğuna dikkati çeken Güldibi, basının toplumu aydınlatma, yol gösterme, bilgilendirme görevlerini yerine getirebilmesi için, basın özgürlüğü olmazsa olmaz bir anlam taşıdığını vurguladı.
     Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, basında sansür uygulamasının kaldırılışının yıl dönümünü kutladığını belirtti.
     Basının yaşamın vazgeçilmez unsurlarından birisi olduğunu ifade eden Başkan Kocamaz, şunları kaydetti:
     Onların ne zor şartlarda hizmet verdiklerini biliyoruz, görüyoruz, yaşıyoruz. Bir ülkenin bir kentin geleceğini yönlendirmek basının elinde. Basın olayı iyi değerlendirirse objektif yaklaşırsa o ülkede yaşayan insanlarda doğru bilgilendirilmiş olur. Ancak yanlış yönlendirirse o zamanda vatandaş yanlış bilgilere sahip olmuş olur. Basın hiçbir zaman kendi şahsi düşüncelerini, kaprisini, kin ve nefretini topluma dikte ettirmeye ve aktarmaya çalışmamalı, üslubunu iyi seçmeli, insan onurunu kırıcı, zedeleyici, aşağılayıcı tavırlar takınmamalıdır.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER