Basın mensupları, Adramytteion Antik Kenti kazı

Basın mensupları, Adramytteion Antik Kenti kazı alanını gezdi


BALIKESİR (A.A) - Basın mensupları, Burhaniye ilçesinde 6 yıl aradan sonra yeniden başlatılan Adramytteion Antik Kenti kazı alanını gezdi.
     Kazı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Murat Özgen, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Mysia Bölgesinin en önemli antik yerleşimlerinden biri durumunda olan Adramytteionun bazı antik yazarların eserlerinde yer aldığını belirten Özgen, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın yeni düzenlemeleri ile bu tarz bilimsel çalışmaların desteklenmesi daha cazip hale geldi dedi.
     Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan da bölgenin tarihi hakkında bilgi vererek, Çalışmalar yaklaşık 50 kişilik kazı ekibiyle sürdürülüyor. Uzun bir aradan sonra Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Murat Özgenin, Ören Adramytteion Antik Kentindeki kazıların başlamasında öncü olması, ekipmanlarını getirerek gerekli girişimlerde bulunmuş olması, bizlere çok önemli bir destek sağlamış oldu diye konuştu.
     Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova ise bölgedeki kazı alanlarını koruma amaçlı imar planlaması yapacaklarını ve bu amaçla Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarına Koruma Kurulu ile görüşmeler yapacaklarını bildirdi.
    
     Muhabir : Burhaniye / Cem Şan / Halil İbrahim Başer
     Yayıncı : Murat Taydaş
<< Önceki Haber Basın mensupları, Adramytteion Antik Kenti kazı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER