BASKtan Müftü Sinanoğluna plaket

BASKtan Müftü Sinanoğluna plaket


HATAY (A.A) - Bağımsız Kamu Görevlileri Konfederasyonu (BASK) Hatay İl Temsilcisi Metin Yılmaz, kentte verilen başarılı hizmetler ve Arakan Müslümanları için yürütülen bağış kampanyasından dolayı İl Müftüsü Mustafa Sinanoğluna teşekkür plaketi verdi.
     Müftü Sinanoğlu, BASK üyelerini kabulünde yaptığı konuşmada, bu millete her zaman borçlu olduklarını, milletin maddi ve manevi olarak kalkınması için verilen görevleri yerine getirmek için çalışmak zorunda olduklarını söyledi.
     Kentte Kuran Kursu sayısını arttırdıklarının altını çizen Sinanoğlu, Yaz boyunca cami kursları ve Kuran kurslarında toplam 35 çocuğu kursa aldık. Yazın verilen kursların yanı sıra ilköğretim öğrencileri başta olmak 75 yaşına kadar tüm bay-bayan vatandaşları kış kurslarında Kuranı Kerim okuma konusunda eğitiyoruz. Bu kurslara özellikle bayanların rağbeti bir hayli fazla. Zaten Müslüman bir annenin vereceği eğitim çok büyük bir önem taşıyor dedi.
     Sinanoğlu, Arakanlı Müslümanlar için de Diyanet İşleri Başkanlığının başlattığı kampanya kapsamında il genelinde toplam 113 bin lira yardım toplandığını ve toplanan yardımların Ankaraya gönderildiğini söyledi.
     Arakan bölgesinde yaşanan zulme tüm dünyanın seyirci kaldığını belirten Sinanoğlu, zulmü kim yaparsa yapsın karşısında olduklarını belirterek, Bizim medeniyetimizin temelinde merhamet vardır. Her zaman zulmün karşısında ve mazlumun yanında olduk. Gayemiz insana ve insanlığa hizmet etmek diye konuştu.
     BASK İl Temsilcisi Yılmaz ise özellikle Ramazan boyunca yapılan hizmetlerin takdire şayan olduğunu Kuran kurslarında eğitmenler tarafından en ücra köylerde dahil yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu ifade etti.
     Arakanlı Müslümanlar için yapılan kampanyanında duyurulması konusunda Müftülüğün üstlendiği rolün çok önemli olduğunu belirten Yılmaz, tüm halkın bu konuda duyarlı olması ve bölgede yaşanan insanlık dramına seyirci kalmadan daha çok yardım göndermesi gerektiğini dile getirdi.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç/Salim Taş/Anıl Bağrık
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber BASKtan Müftü Sinanoğluna plaket Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER