Başkan Akaydından taksicilere şirketleşin önerisi

Başkan Akaydından taksicilere şirketleşin önerisi


ANTALYA (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, bir taksi durağında bir araya geldiği taksici esnafına şirketleşin önerisinde bulundu.
     Taksicilerle kahvaltı yapan Başkan Akaydına Ulaşım Daire Başkanı Emin Pehlivan da eşlik etti. Akaydın, sohbet ettiği taksicilerin sorunlarını dinleri.
     Taksicilerin yeterince kazanç sağlayamamaktan yakınması üzerine Akaydın, Antalyada 3 bin 750 taksi var. Kentin ihtiyacından çok daha fazla. Antalyanın yaklaşık 4 katı büyüklüğünde olmasına rağmen Ankaradaki taksi sayısı 7 bin 500. Antalya, Paristen daha fazla taksiye sahip. Taksi sayısı bu kadar çokken sizlerin istediği gibi kazanması mümkün değil dedi.
     Belediye Başkanlığı döneminde yeni taksi ruhsatı vermediğinin altını çizen Akaydın Pasta küçük, pastadan ekmek yiyen esnaf sayısı büyük. Sizin yapmanız gereken şirketleşmek. İster tüm taksici esnafı olarak, ister durak bazında şirketleşmelisiniz. Ulaşım esnafı bunu zor da olsa başardı. Siz de yapabilirsiniz. Sizlere bölgesel taksiciliği öneriyorum. Şirketleşirseniz giderlerinizi azaltabilirsiniz. Belediyeden toplu park yeri isteyebilirsiniz. Bunu başarabilirsek Türkiyeye örnek oluruz diye konuştu.
     Akaydın ziyaretin sonunda taksicilere Atatürk Portresi hediye etti.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Başkan Akaydından taksicilere şirketleşin önerisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER