Başkan Akaydın, Kaleiçinde Doğanlar ve Kaleiçini

Başkan Akaydın, Kaleiçinde Doğanlar ve Kaleiçini Sevenler Platformu üyeleriyle buluştu


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kaleiçinde Doğanlar ve Kaleiçini Sevenler Platformu üyeleriyle bir araya geldi.
     Başkan Akaydın, Karaalioğlu Çay Bahçesinde yaptığı konuşmada, Kaleiçi Yat Limanında yaptıkları çalışmalarla bölgenin hak ettiği değere kavuşacağını belirterek, Kaleiçinin eski günleriyle ilgili hikayelerini çok dinlediğini söyledi.
     Antalyanın kültürünü yaşatmak bu tür etkinliklerin düzenlenmesi çok önemli olduğunu kaydeden Akaydın, Kaleiçinin 2 bin 150 yıllık bir tarihi var. Bu kültürü yaşatmak için ne yapılması gerekirse yapmaya hazırım. Kent Müzesi, bu kültürün yarınlara aktarılması için çeşitli çalışmalar yapıyor. Kaleiçinin bilmediğimiz zenginlikleri var. Büyükşehir Belediyesi olarak Kaleiçi Yat Limanında çeşitli çalışmalar yapıyoruz diye konuştu.
     Kaleiçi Yat Limanı Kentsel Tasarım Projesinin yakında tamamlanacağını dile getiren Akaydın, Kaleiçinin, projenin tamamlanmasıyla eskiden olduğu gibi yeniden çok önemli bir cazibe merkezi olacağını ve Cumhuriyet Meydanına, Yat Limanına asansör indirme projesi olmak üzere iki yeni projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını anlattı.
     Akaydın, Yat Limanını yenilerken özgün tarihine sadık kaldık. Yakın zamanda surların bakım, onarım ve aydınlatmasını yapacağız. Kaleiçinde, Balbey ve Haşim İşcanda revizyon planları yaptık. Kaleiçinde ticaret ve turizmin yanında konuta özendirilerek yeni bir temaya ulaşmaya çalışıyoruz dedi.
     Kaleiçinde Doğanlar ve Kaleiçini Sevenler Platformu Sözcüsü Uğur Candan da 1980 yılından itibaren turizmin bölgede hakim olmasıyla bazı insanların küserek buralardan ayrıldığını anlattı.
     Uğur Candan, Kaleiçine doyamadan buradan ayrılan insanlar var. Eski günleri tekrar yaşatmak için sanal ortamda bir araya geldik. İlk olarak küçük gruplar halinde çeşitli bulaşmalar düzenledik. Şimdi grubumuz giderek büyüyor. Amacımız, Kaleiçinin kültürünü, lezzetlerini, şivesini yaşatmak ve çocuklarımıza aktarmak. Eskiden olduğu gibi bir İskele Kahvehanesi kültürünü yaşatmak istiyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Başkan Akaydın, Kaleiçinde Doğanlar ve Kaleiçini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER