Başkan Akaydın öğrencilerle buluştu

Başkan Akaydın öğrencilerle buluştu -Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın: -Yanlış planlamalarla bu şehri büyüttük. Betonlaştırdık, tarım arazilerini yok ettik. Yarın erişkin Antalyalı olduğunuzda Antalyanın çevresine, ekolojisi


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın lise öğrencilerine, Antalyanın çevresine, ekolojisine ve yeşil dokusuna sahip çıkmalarını tavsiye etti.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Hızır Reis Anadolu ve Ticaret Meslek Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Başkan Akaydın, okulun konferans salonunda gerçekleştirilen söyleşide, meslek lisesi öğrencilerinin hayat grafiğinin meslek açısından çizilmiş durumda olduğunu belirtti. Antalyaya yaptıkları yatırımları anlatan Akaydın, insan odaklı ve özellikle engelli bireyleri düşünerek projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.
     Antalyada öğrenci olmanın çok keyifli olduğunu ifade eden Akaydın, şöyle konuştu:
     Türkiyenin ve dünyanın en güzel şehirlerinden birinde yaşıyoruz. Bir gazete haberine göre Türkiyede sosyoekonomik gelişmişlik yönünden Antalya 5inci sırada. Bu avantajları iyi değerlendirmenizi diliyorum. Yanlış planlamalarla bu şehri büyüttük. Betonlaştırdık, tarım arazilerini yok ettik. Yarın erişkin Antalyalı olduğunuzda Antalyanın çevresine, ekolojisine ve yeşil dokusuna sahip çıkın lütfen.
     Akaydın, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkü çok sevdiğini belirterek, Atatürk sayesinde dünyada Müslüman bir ülke olarak başı dik dolaştıklarını kaydetti. Akaydın, Türkiyedeki demokrasi kalitesi diğer Müslüman ülkelere göre çok daha iyi. Bunun kıymetini bilin. Atatürkü sevin, sevdirin. Atatürk ülkesini, halkını hem savaşarak hem de reformlar yaparak kurtarmıştır dedi.
     Öğrencilere ilerleyen yıllarda siyasetle ilgilenmelerini de öneren Başkan Akaydın, Türkiyenin vatanını seven siyasetçilere ihtiyacı olduğunu vurguladı.
     Mustafa Akaydın daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Başkan Akaydın öğrencilerle buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER