Başkan Öngel, muhtarları yerel yönetimler

Başkan Öngel, muhtarları yerel yönetimler hakkında bilgilendirdi


MERSİN (A.A) - Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Muhtarlar Derneğinde köy muhtarlarıyla bir araya geldi.
     Muhtarlara yerel yönetimler kanunu hakkında bilgi veren Öngel, 2014 yılında köy muhtarlıklarının mahalle muhtarlığına dönüştürülerek belediyelere katılacaklarını ve hizmetlerin belediye tarafından yapılacağını kaydetti.
     Vatandaşların şehirdeki haklardan nasıl yararlanıyorsa mahalleye dönüşen köylerinde de aynı haklardan yararlanacağını ifade eden Öngel, belde belediyelerin de kapanarak tek muhtarlığa dönüştürüleceğini, buradaki araç ve gereçlerin ise ilçe belediyesine devredileceğini bildirdi.
     Öngel, itfaiye, çöp depolama, su, kanalizasyon, hal hizmetleri, otogar ve ulaşım hizmetlerinin Büyükşehir Belediyesince yapılacağını dile getirerek, Bugüne kadar Özel İdare kanalıyla yaptığınız bir çok iş, belediyelerce yapılacak. Köylerinizdeki taşınmaz mallar, araç ve gereçler, borç ve alacakları da belediyeye aktarılacak. Orman köylüsüne tanınan sorumluluklar ve imtiyazlar ise mahalle bile olsa devam edecek. Köylü tarafından kullanılan meralar yine köylüler tarafından kullanılacak. Şu an belediyemizde ilgili bir birim oluşturduk. Oluşturulan ilgili komisyon sizlerden gelen resmi talepleri değerlendirecek. Bugüne kadar bir çok köyümüzün talebini yerine getirdik. Bundan sonra da birlikte çalışacağımız için taleplerinizi yerine getirmek için uğraş vereceğiz diye konuştu.
     İlçe merkezi nüfusunun şu anda 55 bin olduğunu, beldelerin ve köylerin de birleştirilmesiyle nüfusun 130 bini bulacağını anlatan Öngel, Merkez nüfusu 55 bin olan ilçemiz, köylerinde mahalleye dönüşmesiyle yaklaşık 125-130 bin olacak. Kişi başına belediyemize gönderilen rakam da köylerin belediyeye katılmasıyla daha da artacak. İnanıyorum ki, Silifke Belediyesi olarak Özel İdarenin yaptığı hizmetlerin daha iyisini yapacağız dedi.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Başkan Öngel, muhtarları yerel yönetimler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER