Başkan Özhaseki, Kayserili şair ve yazarlarla

Başkan Özhaseki, Kayserili şair ve yazarlarla buluştu


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayserili şair ve yazarlarla buluştu.
     Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Prof. Dr. Şükrü Karatepenin organizasyonunda, eski Kayserinin mahalle ve semtleri hakkında farklı yazarlar tarafından eserler yazılması projesi kapsamında, Erciyes Kardan Adam Sosyal Tesislerinde şair ve yazarlarla bir araya geldi.
     Burada bir konuşma yapan Özhaseki, Kayserinin tarih ve kültür açısından köklü bir geçmişe sahip olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
     Kayseri 6 bin yıllık bir tarihe sahip. Pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olması nedeniyle çok sayıda kültürden izler taşıyor. Yakın geçmişimize ait yaşanmışlıklar var. Kayseri kültürünü, eski mahalle ve semtleri, bugün yok olmuş pek çok meslekle uğraşan sanatkarları, şimdiki ve gelecek nesil de bilsin diye bu projeyi hazırlamak istedik. Yazarlarımız yaşadıkları dönemi kendi anılarıyla birlikte anlatacak ve Kayseri kültürü, projenin tamlanmasının ardından basılacak kitapla gelecek nesillere de aktarılmış olacak.
     Karatepe ise projeyi Özhasekiye anlattığında olumlu karşıladığını ve destek verdiğini belirterek, Bizler Kayseriyi gaz ocağı ve at arabalarının kullanıldığı dönemden tramvayların çalıştığı dönem arasında yaşadık. Bu yönüyle bu nesil gittiği zaman eski Kayserinin tanıklarının ağzından anlatılması imkansız hale gelecek. Kültürümüzün kalıcı hale gelmesi amacıyla bu projeyi hazırlamak istedik" şeklinde konuştu.
    
     -Yüzümü kara çıkaracak bir iş yapmadım-
    
     Başkan Özhaseki daha sonra Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği tarafından Erciyeste organize edilen geleneksel pikniğe katıldı. Kendisinin de imam hatip mezunu olduğunu belirten Başkan Özhaseki, O dönemlerde okulda kasket takardık ve kasketlerimizde okulu simgeleyen bir şerit olurdu. İmam hatibin şerit rengi beyazdı. Öğretmenlerimiz bizlere derlerdi ki Beyaz diğer renkler gibi değildir. En ufak bir lekeyi bile hemen belli eder. Sizin sorumluluğunuz daha fazla. Dikkat edin bu camiaya leke sürdürmeyin. 18 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. İşte o günlerden biri her yaptığım işte bu sorumluluğu taşıdım ve Allaha şükürler olsun ki bu konuda yüzümü kara çıkaracak bir iş yapmadım" diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Önal
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Başkan Özhaseki, Kayserili şair ve yazarlarla Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER