Başkanı Tütüncüden gençlere siyaset dersi:

Başkanı Tütüncüden gençlere siyaset dersi: -Bir siyasetçide, doğuştan kazanılan bir takım özellikler, karizma, ufuk yoksa, istediğiniz kadar reklam ajansıyla, iletişim yöntemleriyle parlatmaya çalışın, o siyasetçi tarihteki örnekler


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Bir siyasetçide, doğuştan kazanılan bir takım özellikler, karizma, ufuk yoksa, istediğiniz kadar reklam ajansıyla, iletişim yöntemleriyle parlatmaya çalışın, o siyasetçi tarihteki örnekleri gibi yok olmaya mahkumdur dedi.
     Başkan Hakan Tütüncü, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesinde düzenlenen Siyaset ve İletişim konferansında yaptığı konuşmada, siyasetin, olaylar karşısında bir duruş sergileyebilmek, iletişimin ise siyasi duruşun mesajını topluma iletmek anlamına geldiğini belirtti.
     Siyasetçiler için iletişimin doğuştan kazanılan bir yetenek olduğunu ifade eden Tütüncü, Bir siyasetçide, doğuştan kazanılan bir takım özellikler, karizma, ufuk yoksa, istediğiniz kadar reklam ajansıyla, iletişim yöntemleriyle parlatmaya çalışın, o siyasetçi tarihteki örnekleri gibi yok olmaya mahkumdur dedi.
     Siyasetçinin, söyleminde samimi olması gerektiğinin altını çizen Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Bir siyasetçi, konuştuklarının samimiyetine inanmıyorsa, fikirlerini topluma kabul ettiremez. Samimi olmayan siyasetçi, yapmacık güler, yapmacık bakar ve yapmacık konuşur. Bazıları yapmacık bir duruşla halk kitlelerini etkileyebildiklerini sanabilirler. Ama halk, yüz yüze iletişimde yapmacıkla, samimiyeti ayırt edebilecek kadar nitelikli düşünme yetisine sahiptir.
     Batılı bir siyasetçiye, Seçimler nasıl kazanılır- diye bir soru yöneltildiğini, bu siyasetçinin de masanın üzerine botunun bağcıklarını koyarak, Bu bağcıklardan ne kadar çok eskitebiliyorsan seçimi kazanırsın dediğini anlatan Başkan Tütüncü, Bir siyasetçi, ne kadar çok insanla bir araya geliyorsa o kadar başarılı olur ve mesajını karşı tarafa etkili bir şekilde ulaştırır diye konuştu.
     Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, bir öğrencinin, beden dili ve diksiyon eğitim alıp almadığına yönelik sorusu üzerine, böyle bir eğitim almadığını söyledi. Türk edebiyatını çok sevdiğini, Türkçeyi doğru kullanmayla ilgili hassasiyetleri olduğunu anlatan Tütüncü, bunun yanı sıra doğal davranmaya özen gösterdiğini ifade etti.
     Başkan Tütüncü, gazetecilik bölümü öğrencisinin, Siyasetçi için iletişim kanalları bir araç mı, yoksa amaç mı sorusuna da şu yanıtı verdi:
     Türkiyede siyasetçi-medya ilişkileri çok çarpık bir sistem üzerine bina edildi. Çoğulculuğa, özgürlüğe, demokrasiye inanmış bir siyasetçi olarak, bir gazete patronunun pijamalarıyla dönemin başbakanını karşılamasını içime sindiremiyorum. Medya-siyasetçi ilişkilerinin normalleşmesi bir müddet zaman alacak. Demokratik kültürün güçlenmesiyle, siyaset için medyanın bir araç olduğu daha iyi algılanmış olacak.
     Başkan Tütüncü, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık eşliğinde fakültenin haber ajansı ve reklam atölyesini de gezdi.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Başkanı Tütüncüden gençlere siyaset dersi: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER