Başkanlar Alanyada toplandı

Başkanlar Alanyada toplandı


ANTALYA (A.A) - Romanya Belediyeler Birliği ve Alanya belde belediyeleri işbirliği ile yerel yönetimlerin güçlendirilmesi toplantısı Türkler beldesinde başladı.
     Türkler Alaiye Resort Otelde gerçekleştirilen toplantıya Romanya Belediyeler Birliği Başkanı Florian Dudu, birlik üyesi belediye başkanları, Türkler Belediye Başkanı Hayri Çavuşoğlu, Alanyadaki bazı belde belediye başkanları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
     Bu yıl 6ncısı düzenlenen toplantıda, proje üretme ile kentler arasında iş birliği fikirlerinin paylaşıldığını dile getiren Hayri Çavuşoğlu, Toplantıda kentimizin tarihi, turistik ve ticaret olarak tanıtımını yaparken, belediye hizmetlerinin nasıl yürütüldüğünü konuklarımızla paylaştık. Ayrıca merkezi hükümetin farklı siyasi partilerden dahi olsa belediyelere eşit hizmet verdiğini özellikle alt yapı çalışmalarına ciddi destekler verdiğini vurguladık dedi.
     Romanya Belediyeler Birliği Başkanı Florran Dudu ise toplantının amacının yerel yönetimlerle tecrübe paylaşımı sağlamak olduğunu söyledi.
     Kentler arasında işbirliğini artırmak ve ortak projeler üretmek istediklerini söyleyen Dudu, Avrupa Birliği projelerinden beraber faydalanabilmek amacıyla fikir alışverişinde bulunuyoruz. İki ülke arasında siyasi ve ekonomik açıdan bir problem bulunmadığı gibi var olan ikili ilişkilerin gelişmesi için çaba harcıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Başkanlar Alanyada toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER