Başkentte baca temizliği uyarısı

Başkentte baca temizliği uyarısı -İtfaiye Daire Başkanı Karakuş: -Havaların soğumasını beklemeden, mutlaka bacalarınızı temizlemeyi ve kontrol ettirmeyi unutmayın


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ceyhun Karakuş, havaların soğumasını beklemeden bacaların kontrol ettirilip, temizlenmesi uyarısında bulundu.
     Karakuş yaptığı açıklamada, Havaların soğumasını beklemeden, mutlaka bacalarınızı temizlemeyi ve kontrol ettirmeyi unutmayın. Karbonmonoksit zehirlenmeleri ve kış aylarında çıkan yangınların önemli bir bölümü, bacaların tıkanması sonucu meydana geliyor ifadesini kullandı.
     Karakuş, vatandaşların kendi yöntemleriyle bacaya bir şey dökerek, yakarak, içeriye bir ağırlık uzatarak bacayı açmaya çalışmasının yanlış olduğuna dikkati çekti.
     Bacaların temizlenmesi için İtfaiye Daire Başkanlığına giderek randevu alınması gerektiğini belirten Karakuş, baca yangınlarından korunmanın tek yolunun sanayi işletmelerinde 3-6 ayda, daire ve apartmanlarda ise yılda en az bir kere bacaların temizletilmesi olduğunu vurguladı.
     Karakuş, Bacaların normal soba, doğalgaz ya da katı yakıtlı olması fark etmez. Vatandaşlar bacalarını mutlaka yılda bir defa temizletsinler görüşüne yer verdi.
    
     Muhabir: Ankara
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Başkentte baca temizliği uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER