Basketbol

Basketbol -Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupasında eleme turunun (A) Grubu karşılaşmaları, 12-14 Ekimde Kütahyada oynanacak


KÜTAHYA (A.A) - Türkiye Basketbol Federasyonunca düzenlenen Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası eleme turunda (A) Grubu karşılaşmaları, 4 takımın katılımıyla 12-14 Ekimde Kütahyada oynanacak.
     Kupada bu sezon ilk kez gerçekleştirilecek eleme turu maçları, 4er takımın katılımıyla Kütahya, Nevşehir ve Orduda 12-14 Ekimde yapılacak.
     Kütahyadaki (A) Grubu maçlarına, Ceyhan Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi ve Edremit Belediyesi takımları katılacak.
     Eleme turu müsabakaları, tek devreli lig usulüne göre oynanacak ve gruplarında ilk iki sırayı alacak toplam 6 takım, 2-6 Ocak 2013te gerçekleştirilecek 8li finalde yer alma hakkını elde edecek.
     Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) 2011-2012 sezonunda, normal sezonu ilk iki sırada tamamlayan Fenerbahçe ile Galatasaray, Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası statüsüne göre eleme turunda yer almayacak ve 8li finale doğrudan iştirak edecek.
     Final maçları 2-6 Ocak 2013te, daha sonra duyurulacak bir il merkezinde yapılacak. Turnuvanın ilk iki gününde çeyrek final, 3üncü gününde de yarı final müsabakaları oynanacak. 5inci günde ise final karşılaşması oynanacak. Final maçını kazanacak takım, 2012-2013 sezonu Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası şampiyonu olacak.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER