Başmakçı Milli Eğitim Müdürü Özbay:

Başmakçı Milli Eğitim Müdürü Özbay: -Başmakçıda bütün okulların dönüşüm ve tadilatlarını tamamladık


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Başmakçı Mili Eğitim Müdürü Şener Özbay, ilçedeki bütün okulların dönüşüm ve tadilatlarını tamamladıklarını söyledi.
     Özbay, AA muhabirine yaptığı açıklama, ilçe merkezinde daha önce 4 ilköğretim okulu bulunurken bunlardan Cumhuriyet ve Şehit Öğretmen Birol İrfan Aşkar ilköğretim okullarının tamamen ilkokul haline getirildiğini kaydetti.
     Özbay, şöyle konuştu:
     Bu okulların öğrenci ve öğretmenleri ortaokul olarak belirlenen Atatürk Ortaokuluna yerleştirildi. İlçe merkezinde bulunan Fatih İlköğretim Okulu ise kademeli geçişle ilkokula dönüştürüldü. Fatih İlköğretim Okulunun 5. sınıfları Atatürk Ortaokuluna yerleştirilirken daha önce bu okula devam eden 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri okullarını tamamlayıncaya kadar kendi okullarında eğitim öğretimlerine devam edecekler. Belde ve köylerde bulunan ilköğretim okullarıysa ilkokul ve ortaokul olarak ayrıldı. Taşımalı eğitim yönetmeliğine göre 1. sınıftan, 4. sınıfa kadar olan toplam öğrenci sayısı 10dan fazla olan Yukarı Beltar, Karacaören, Aşağı Beltar, Yassıören ve Hırka Hacı Mehmet Horzum ilkokulları bu eğitim öğretim yılında tekrar açılarak taşımalı eğitim sisteminden çıkarıldı. Başmakçıda bütün okulların dönüşüm ve tadilatlarını tamamladık.
     49 bin liralık ödenekle okul dönüşümleri, yeni açılan okullarla eski okulların bakım ve onarımları gerçekleştirildiğini ifade eden Özbay, öğretmen eksikliği bulunan değişik branşlarda 7 ücretli öğretmen görevlendirilerek 2012-2013 öğretim yılında açık ders bırakmadıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Esma Eser / Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Başmakçı Milli Eğitim Müdürü Özbay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER