Batmanda, Bahçeşehir Koleji açıldı

Batmanda, Bahçeşehir Koleji açıldı -Vali Arslan: Devlet dışında kişilerin, özel sektörün bu tip yatırımlarla eğitime katkısı büyüktür -Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Yücel: 5 olan okula başlama yaşı erk


BATMAN (A.A) - Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları, Batmanda Bahçeşehir Koleji açtı.
     Batman Valisi Yılmaz Arslan, Bahçeşehir Kolejinin açılışı amacıyla düzenlenen törende, Türkiyede bulunan 17 milyon öğrenciden 167 bininin Batmanda olduğunu belirterek, genç nüfusa sahip bir ilde yaşadıklarını söyledi.
     Devlet dışında kişilerin, özel sektörün bu tip yatırımlarla eğitime katkısı büyüktür diyen Arslan, Bahçeşehir Üniversitesinin Batmanda kolej açmasının gelecekte bunu geliştirmesi takdir edilecek bir çalışma olduğunu, bu çalışmaların Batmanı daha güzel yerlere getireceğini bildirdi.
     Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel de Batmanda eğitime dershane ile başladıklarını, kolejle devam ettiklerini aktararak, Türkiyede 30a yakın kampüs açtıklarını, hedeflerinin bu sayıyı 50ye çıkarmak olduğunu belirtti.
     Dünyanın önemli eğitim kurumlarından biri olduklarını, Hong Kong, Washington, Bakü gibi ülkelerde yatırımlarının bulunduğunu dile getiren Yücel, çocuklara verilen kaliteli eğitimle yarınların kurtarılacağını vurguladı.
     Türkiyede herkesin 4+4+4 eğitim sisteminden bir şeyler çıkarmak istediğini dile getiren Yücel, bir eğitimci olarak 4+4+4ü 12 yıldan beri uyguladıklarını, bunun nedeninin daha fazla seçmeli dersle öğrenciyi okula kazandırmak olduğuna dikkat çekti.
     Çocuğun erken yaşta okula başlamasını iyi olacağını belirten Yücel, Bu bölgede Kürtçe var. 2 dilden korkmayın. İlk önce çocuğumuz bir dili öğrensin demeyin. Bırakın 3 dil öğrensin. 5 olan okula başlama yaşı erken değil. İngilterede okula başlama yaşı 3tür. Önemli olan okullar ve öğretmenlerin 4+4+4e hazır olması diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Bahçeşehir Kolejinin açılışı yapıldı.
    
     Muhabir: Yımaz Ekinci / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Batmanda, Bahçeşehir Koleji açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER