Batmanda çiftçilere hibe makine ve ekipman

Batmanda çiftçilere hibe makine ve ekipman desteği yapıldı -Batman Valisi Yılmaz Arslan: Türkiyede kayıtlı çiftçi sayısında her yıl azalma, tarımsal ve hayvansal üretim miktarında sürekli artış var


BATMAN (A.A) - Batman il Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çiftçilere yüzde 50 hibe makine ve ekipman desteğinde bulundu.
     İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen makine ve ekipman teslim töreninde konuşan Batman valisi Yılmaz Arslan, tarımın önemine değinerek, Türkiye geneline bakıldığında kayıtlı çiftçi sayısında yıllar itibariyle sürekli bir azalma, tarımsal ve hayvansal üretim miktarında sürekli bir artış var dedi.
     Ülke olarak bu alanda iki sorun olduğunu ifade eden Arslan şöyle dedi:
     Bunlardan bir tanesi arazilerin parçalanmış olması miras vesaire yollarla, ikincisi arazilerimizin yeteri kadar sulanamıyor olmasıdır. Bu iki sorunun çok ivedi olarak çözülmesi gerekir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bu konuda arazilerin birleştirilmesi ve parçalanmasının önüne geçilmesi konusunda ciddi projeler yürütüyor. Yine tarım alanlarının sulanabilmesi açısından da DSİnin yürüttüğü baraj, gölet ve sulama sistemleriyle ilgili çalışmalar var. Biz Batman olarak bunlardan ne kadar çok istifade edebilirsek, bu işin o kadar takipçisi olmak zorundayız. Batman tarım arazisi yönünden potansiyelini arttırabilecek bir ildir. Verilere baktığımızda Batmanın gerek hayvan varlığı, gerek üretim miktarları yeterli düzeyde değil. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yürütülen GAP projesinin adım adım hayata geçmesiyle birlikte bu bölgenin hem Asya hem Avrupa hem Ortadoğu anlamında büyük bir gıda bölgesi olacağı kaçınılmazdır. Bizimde Batman olarak bundan ne kadar çok istifade edebiliyorsak o kadar kendimizi bu işe hazırlamamız gerekiyor ve bu anlamda yatırımcılarında kendisini bu işe hazırlaması gerekir.
     İl Gıda Tarım ve hayvancılık İl Müdürü Abdullah Akın katılımcılara yapılan hibeler hakkında bilgiler verdi.
     Daha sonra, çiftçilere yüzde 50 hibe makine ve ekipmanları dağıtıldı.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci/Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Batmanda çiftçilere hibe makine ve ekipman Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER