Batmanda gıda denetimleri

Batmanda gıda denetimleri -Denetlenen 604 iş yerinden 21ine yasal işlem uygulandı


BATMAN (A.A) - Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Ramazan boyunca denetlenen 604 iş yerinden 21i hakkında yasal işlem yapıldığı bildirildi.
     Müdürlükten yapılan açıklamada, kentte yemek şirketleri, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pasta ürünleri, şekerleme, ekmek ve pide üretimi yapan iş yerlerine yönelik denetimlerde eksik görülen hususların tutanakla tespit edildiği ve işletme sahiplerine uyarılar yapılarak, gıda üretimine ve satışına uygunsuz olan durumlarda yasal işlem uygulandığı belirtildi.
     Gıda güvenliğinin herkesin hakkı ve sorumluluğu olduğu kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:
     Bu nedenle resmi otoritenin dışında en iyi denetçiler olan tüketicilerin, herhangi bir olumsuzluk durumunu 174 Alo Gıda Hattına bildirmeleri gıda güveliğinin sağlanmasında önem taşımaktadır. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak toplum sağlığı ve tüketici menfaatlerini korumaya dönük çalışmalarımız bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edecektir. Ramazan boyunca 530u gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde, 74ü de gıda üretim yerlerinde olmak üzere toplam 604 denetim gerçekleştirildi. Denetimlerde 21 iş yerine yasal işlem uygulandı. Alo 174 Gıda Hattına gelen başvurusu sayısı ise 15. Tüm başvurular titizlikle değerlendirilmektedir.
    
     Muhabir: Ubeydullah Baş /Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Batmanda gıda denetimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER