Batmanda Kent Konseyi toplantısı

Batmanda Kent Konseyi toplantısı -Vali Arslan: Her sorunu çözemeyiz. Fakat her sorunu konuşabiliriz


BATMAN (A.A) - Batman Valisi Yılmaz Arslan, Her sorunu çözemeyiz. Fakat her sorunu konuşabiliriz dedi.
     Vali Arslan, Belediye Konferans Salonunda düzenlenen Kent Konseyi 9. Genel Kurul Toplantısında yaptığı konuşmada ilk kez Kent Konseyi toplantısına katıldığını söyledi.
     Kent Konseyi gibi bir mekanizmanın kentin sorunlarıyla ilgili bakış açısının önemli olduğunu ifade eden Vali Arslan, şöyle konuştu:
     Zaman zaman yeni görev değişimlerinde işin başında belki endişeli, ya da kuşkucu bakış açıları olabilir. Bunlar işin doğasında var. Fakat süreç içerisinde şunu gördüm ki, Batmanda gerek kamu kurum ve kuruluşları gerek yerel yönetimler gerek meslek kuruluşları gerek STKlar, siyasi partiler ve vatandaşların temel konulardaki yaklaşımı ve bakış açısında bir ortak yön olduğunu gördüm. Bu kentin valisi olarak bu kentte birtakım şeyler yapacaksak, hep beraber bu sorunları daha kolay çözebileceğimizi düşündüğümüz için bu paylaşımları yapmaya gayret ediyoruz. Bir ailede bile zaman zaman eşler arasında, çocuklar arasında sorunlar yaşanıyor. Ama bu sorunun olması, sorunların konuşulmasına engel değildir. Hep şunu söylüyorum, Her sorunu çözemeyiz. Fakat her sorunu konuşabiliriz. Aslında konuşmak da çok önemli bir aşamadır.
     Vali Arslan, bugüne kadar birtakım çalışmaların yapıldığını ve belli bir noktaya getirildiğini, valilik olarak yapılan çalışmalarda başa dönülmesini istemediklerini belirterek, tarafların konuları konuşup fikirlerini demokratik çerçevede dile getirmelerinin de bundan sonra yapılacak çalışmalarda yol gösterici olacağını kaydetti.
     Bugüne kadar görev yaptığı 11 yerde hiç bir yerel yönetimle sorun yaşamadığını anlatan Vali Arslan, şöyle devam etti:
     Çünkü sorun yaşanacak bir şey yok, sonuçta herkesin yasalarla tanınmış belirli görevleri vardır. Herkes bunu yapmak zorunda olup yapılmıyorsa yargı gereğini yapacaktır. Hiç bir zaman kendimizi hakim, savcı yerine koymayacağız. Biz kendi üzerimize düşeni yapacağız, başkaları da kendi üzerine düşeni yapacaktır. Ülkenin genel siyasetine ilişkin konular konuşulmaması kaydı ile Batman ile ilgili her türlü konuyu konuşmaya ve dinlemeye hazırız.
     Kent Konsey Başkanı Belediye Başkan Vekili Serhat Temel de konseyde alınan kararların pratikte karşılığını bulacağını, ortak akıl ve ortak projelerle sosyal ve kültürel sorunların çözüme kavuşacağını ifade ederek, İlk defa valimizin toplantıya katılması konseye ayrı bir düzey katacaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Batmanda Kent Konseyi toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER