Bayburtta doktorunun darp edilmesi

Bayburtta doktorunun darp edilmesi -Sağlık-Sen Bayburt Şube Başkanı Lökoğlu: Hizmet üretmeye, insanlara şifa dağıtmaya çalışan sağlık personeline saldırmak çirkin ve insanlık dışı bir davranıştır (Fotoğraflı-Görüntülü


BAYBURT (A.A) - Sağlık-Sen Bayburt Şube Başkanı Fikret Lökoğlu, Bayburt Devlet Hastanesi Acil Servisinde görevli Acil Tıp Uzmanı Dr. S.Gnin bir hasta yakını tarafından darp edilmesiyle ilgili Hizmet üretmeye, insanlara şifa dağıtmaya çalışan sağlık personeline saldırmak çirkin ve insanlık dışı bir davranıştır dedi.
     Lökoğlu, bazı sağlık çalışanları ile birlikte Bayburt Devlet Hastanesi önünde yaptığı açıklamada, son zamanlarda sağlık personeline yönelik sözlü ve fiziksel şiddetin giderek arttığını savunarak, Bayburt Devlet Hastanesinin Acil Servisinde acil gelen hastalara şifa dağıtmak, yaralarını sarmak için canla başla görev yapan sağlık çalışanı ve doktor arkadaşımıza fiili bir saldırıda bulunulmuştur. Sağlık çalışanlarının kanayan yarası olan bu çirkin olayı kınıyoruz diye konuştu.
     Sağlık çalışanlarının her türlü zorlu şartlara rağmen metropol şehirlerden mezralara kadar kutsal sağlık hizmetini yürüten cefakar insanlar olduğunu dile getiren Lökoğlu, Hizmet üretmeye, insanlara şifa dağıtmaya çalışan sağlık personeline saldırmak çirkin ve insanlık dışı bir davranıştır. Böyle bir saldırı kesinlikle kabul edilemez. Sağlık Bakanlığının devlet memurlarını gözden çıkarma politikaları ve sadece hasta merkezli söylemleri neticesinde kamu görevlilerine yapılan saldırılar her gün katlanarak artmakta, bu sebeple her geçen gün bir sağlık çalışanı şiddete, saldırıya ve hakarete maruz kalmaktadır diye konuştu.
     Bayburt Devlet Hastanesinde yaşanan bu tür olayların idareciler tarafından bilindiğini ancak hiçbir önlem alınmadığını iddia eden Lökoğlu, Son bir yıl içerisinde Bayburt Devlet Hastanesinin tüm bölümlerinde yaşanan bu tür olayların idareciler tarafından bilinmesine rağmen hiçbir önlem alınmaması dikkat çekicidir. Yetkililere sesleniyorum, acaba tedbir alınması için görevi başındayken bir sağlık çalışanı arkadaşımızın öldürülmesi mi gerekiyor dedi.
     Şiddet uygulayanların gerekli cezalara çarptırılmadıkça yapılan suçun yanına kar kalacağı algısının güçlenerek bu tür olayların daha da artacağı kaygısını taşıdıklarını vurgulayan Lökoğlu, şunları kaydetti:
     Bu yaşanan olayda hekimimizi öldüresiye darp eden şahsın 15 dakika sonra ellerini kollarını sallayarak, tehditler savurarak dolaşması camiamızı daha derinden üzmüş ve ayrıca korkutmuştur. Yaşanan olay da sağlıkta şiddetin mevcut uygulamalarla çözülemeyeceğinin göstergesi olmuştur. Kamuoyuna sesleniyorum, unutmayınız ki her sağlık çalışanının bir ailesi ve buna bağlı olarak sorunları vardır. Bilesiniz ki sağlık çalışanları da sizin gibi etten ve kemikten yaratılmıştır. Damarlarında akan kanın rengi sizin ki gibi kırmızıdır, onların da sosyal ihtiyaçları olduğunu asla aklınızdan çıkarmayın.
     Sağlık Bakanı Recep Akdağın bir gazeteye verdiği demeçte, sağlık çalışanlarına şiddetle ilgili Kim bir sağlık çalışanına elini uzatırsa onun kolunu bükmek benim boynumun borcudur dediğini ifade eden Lökoğlu, Biz de şu an sayın bakanımıza gereğini yapın sayın bakanım diyoruz dedi.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Bayburtta doktorunun darp edilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER