Bayburtta Et ve Süt Sektörlerinin Geliştirilmesi

Bayburtta Et ve Süt Sektörlerinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı


BAYBURT (A.A) - Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından Bayburtta uygulanacak Bayburtta Et ve Süt Sektörlerinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Vali Hasan İpek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, KUDAKA Bayburt Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Hasan İskender, Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, hayvan yetiştiricileri ile çiftçiler katıldı.
     Vali İpek, yaptığı konuşmada, yapılacak projelerin bir yarışma olduğunu ve bunun için mutlaka projeler hazırlanırken destek alınması gerektiğini belirterek, Ben Bayburtun geleceği için gerçekten çok ümitliyim. Belki destek çok az, ancak çok güzel projeler gelirse belki de destekleri artırabiliriz. Amaç, ciddi işletme yapan insanların, gelecekle ilgili projelerini desteklemek. Bugüne kadar yaşanan bazı olumsuzluklar oldu. Bunları engellemek için de projelere bazı sınırlamalar kondu dedi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Karabulut ise program kapsamında ilde tarımsal kalkınma adına, üretim ve işleme ayaklarının kurulup geliştirilmesi adına çok güzel bir sürecin başladığını ifade ederek, şunları söyledi:
     Bu süreç kapsamında KUDAKAnın da ekonomik anlamda çok ciddi katkı sunacağı bir hibe programı bu. Bu proje geçtiğimiz ayın sonu itibariyle uygulamaya konuldu. Ülkemizde bir ile özel tarımla alakalı bu kadar geniş kapsamlı ilk hibe programıdır bu. Hem yeni yatırım, hem mevcut yatırımların tamamlanması, hem tarımsal üretim, hem tarımsal işleme tesisleri, hem de makine ekipmanları desteklemelerini kapsayan bir hibe programı. Bu programı, ilimize ciddi katma değer sunacak bir biçimde kullanmak için hep birlikte çalışmalar yürüteceğiz.
     Toplantıda daha sonra KUDAKA Yatırım Destek Birimi yetkilileri, programın amacı, başvuru şartları ve projeye nasıl ve hangi şartlarda başvuruların alınacağını anlattı.
     KUDAKA yetkilileri, program sonunda soruları yanıtladı.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Bayburtta Et ve Süt Sektörlerinin Geliştirilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER