Bayburtun düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü

Bayburtun düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü -Belediye Başkanı Polat: 21 Şubat 1918, inancın, kararlılığın, azmin, birlik olmanın, yeniden doğmanın tarihidir


BAYBURT (A.A) - Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburtun düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Polat, mesajında, Bayburtlunun, eşsiz bir kahramanlık destanı yazarak gerçekleştirdiği milli mücadelenin taçlandığı gün olan 21 Şubatın kutlu olmasını diledi.
     Dede Korkut diyarında yazılan kahramanlık destanının, milli tarihin kaydettiği en önemli ve en şanlı mücadelelerden biri olduğunu ifade eden Polat, şunları kaydetti:
     Bu mücadele, toplum olarak yakılmış, yıkılmış, istila edilmiş bir coğrafya üzerinde yeniden dirilişimizin ifadesidir. 21 Şubat 1918, inancın, kararlılığın, azmin, birlik olmanın, yeniden doğmanın tarihidir. Vatan için siper edilmiş göğüslerin, kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla birleşmiş yüreklerin ve bağımsızlık yolunda kenetlenmiş ellerin tarihidir. Kendisinden sonra gelecek nesillerin hürriyetini, canından aziz sayan bir inancın bayraktarlığını yapmış bir millet olarak vatanımıza, milletimize, namusumuza, birlik ve beraberliğimize göz dikenlere tarihin her döneminde gereken dersleri vermesini bilmişizdir. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimin kurtuluş gününü tebrik ediyor, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Bayburtun düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER