Bayburt nüfusu kadar mezun verdi

Bayburt nüfusu kadar mezun verdi -Adanada, Seyhan Belediyesi bünyesinde 2004 yılında kurulan meslek edindirme merkezi SEYMER, bu güne kadar 76 bin 232 mezun verdi -Özellikle bilgisayar, İngilizce ve kuaförlük kurslarında yoğun ta


ADANA (A.A) - Ali Güreli - Adananın merkez ilçe Seyhan Belediyesi bünyesinde, gençler ve ev hanımlarına meslek edindirmek için 2004 yılında kurulan Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi (SEYMER), bu güne kadar 76 bin 232 mezun verdi.
     Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2004 yılının Mart ayından bu yana Sınırsız ilgi, karşılıksız bilgi sloganıyla hizmet veren SEYMERin 11 ayrı noktada 99 sınıfta mesleki eğitim verdiğini söyledi.
     SEYMERden birden fazla mahalledeki vatandaşların yararlanabilmesi amacıyla hizmet verdiği yerlerin özenle seçildiğini belirten Öztürk, mesleki ve hobi amaçlı kurslardaki öğrenci sayısının, 2012-2013 eğitim döneminde 3 bin 778 olduğunu bildirdi.
     Başkan Öztürk, bilgisayar, İngilizce, Arapça, aşçılık, gitar, hat sanatı, büro yönetimi ve sekreterlik, hazır giyim, mantar yetiştiriciliği, tiyatro, web tasarımı, elektrikli ev aletleri tamiri gibi 45 branşta eğitim veren SEYMERin çoğunluğu ev kadını binlerce kişiye aile bütçesine katkı sağlayabilecekleri meslek öğrettiğini kaydetti.
     SEYMERin kurulduğu günden bu yana 76 bin 232 mezun verdiğini ifade eden Öztürk, şunları söyledi:
     Örneğin bilgisayar kursundan 11 bin 450, İngilizceden 3 bin 700, kuaförlükten 3 bin 663, cam, seramik ve porselen kurslarından da 705 kursiyer mezun oldu. Mezun ettiğimiz toplam kursiyer sayısı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Bayburtun 76 bin 724 olan il nüfusunu yakaladı, Tuncelinin 85 bin 62 olan nüfusuna yaklaştı. Birçok ilçe nüfusunu da geçti. Yeni mezunlarımızla bu rakam daha da artacak. Sınıflarımızda 184ü halk eğitim merkezlerinden gelen öğretmenler olmak üzere toplam 201 öğretmen eğitim veriyor. 15er kişilik 254 gruba yönelik eğitimlerimiz başarıyla sürüyor.
    
     -En fazla ilgi İngilizce ve bilgisayar kurslarına-
    
     Yaşı 15in üzerinde olan her bireyi kurslara kabul ettiklerini, 80 yaşında bile kursiyerlerin bulunduğuna dikkati çeken Öztürk, şöyle devam etti:
     Sosyal belediyecilik anlayışıyla açtığımız SEYMER, eğitimsizlik, işsizlik, kültürel sorunlar, toplumsal uyumsuzluk, kuşaklar arası çatışma ve zararlı alışkanlıklar edinme eğilimlerinin artması ve benzeri sorunlara çözüm olarak oluşturulmuştur. Ücretsiz olarak sunulan bu hizmetlerden yararlanmak isteyenlere kapımız sonuna kadar açık. Vatandaşlarımıza meslek edindiren, sosyal yönünü geliştiren ve ardından bırakacağı sanat eserleri meydana getirmesini sağlayan SEYMERe gösterilen ilgi, bizleri mutlu ediyor. Bazı alanlara yetişmekte zorlanıyoruz. Örneğin görevlilerimiz İngilizce ve bilgisayar kurslarına 2 yıl sonraya randevu vermek zorunda kalıyor. Seyhan Kaymakamlığının Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamındaki 2 yıl ödemesiz 4 yıl faizsiz 15 bin liralık kredi olanağından yararlanmak isteyenlere de SEYMERden alacakları kurs bitirme belgesi yeterli oluyor.
     Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile ortaklaşa olarak açtıkları girişimcilik kursunu bitiren 201 kişiye belge verdiklerini de hatırlatan Öztürk, Çukurova Kalkınma Ajansına (ÇKA) sundukları şiddete maruz kalan kadınların spor, psikolojik destek ve hukuksal destekle rehabilitasyonu ile trikotaj kursu gibi iki projenin de kabul edilerek hayata geçtiğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Bayburt nüfusu kadar mezun verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER