Bayburt Üniversitesinde rektörlük seçimine doğru

Bayburt Üniversitesinde rektörlük seçimine doğru -Rektör adayı Prof. Dr. Burak: Bacasız fabrika dediğimiz üniversitenin altyapısı, yeni üniversitelerde çok oluşmadı


BAYBURT (A.A) - Bayburt Üniversitesi Rektör adayı Prof. Dr. Gökhan Budak, bacasız fabrika denilen üniversitenin altyapısının, yeni üniversitelerde çok oluşmadığını söyledi.
     Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Budak, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversitelerin küçük yerlerde gelişerek, şehre katma değer getirmesi gereken yerler olduğunu belirtti.
     Üniversitede rahat bir ortamın olmadığını ileri süren Budak, Üniversitede insanlar baskı altında tutuluyor. Öğretim üyesi buradan giderken bile deniyor ki, gidemezsin, ben sana muvafakat da vermiyorum. Bunların hepsi maalesef var. Üniversite adına, Bayburt Üniversitesinde şu anda özgürlük yok dedi.
     Budak, Bayburtta bütün kurumların uyumlu çalışması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Kurum amirlerinin birbirine küserek, vatandaşa kötülük yapma hakkı yok. Herkes çalışacak. Bacasız fabrika dediğimiz üniversitenin altyapısı, yeni üniversitelerde çok oluşmadı. Zaten zor bir dünyada yaşıyoruz. Bunu bir de biz zorlaştırıyoruz. Gruplaşmalar, kendi elemanını tercih etmek küçük yerlere zarar veriyor. Bunun için evrensel düşünen, işbirliği içinde olan, Bayburt kurumlarıyla birlikte çalışabilecek elemanlara ihtiyaç var. Kendini kurumlardan üst görmeyecek, onlarla tartışıp görüşebilecek, onların da aynı şekilde tartışıp görüşebileceği bir ortam oluşması lazım. Böyle bir ortamın oluşmasında üniversite öncülük yapabilir.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Bayburt Üniversitesinde rektörlük seçimine doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER