Bayraktepede kaybolan 3 tatilci kurtarıldı

Bayraktepede kaybolan 3 tatilci kurtarıldı -JAK Timi tarafından bulunan tatilciler otellerine ulaştırıldı


KARS (A.A) - Sarıkamış ilçesindeki Bayraktepe Kayak Merkezinde kaybolan 3 tatilci, Jandarma Arama Kurtarma Timi (JAK) tarafından kurtarıldı.
     İzmirden tatil için Bayraktepe Kayak Merkezine gelen Murat Alperer, Tolgagür Kaynak ve Yener Akıska, snowboard yaparken pistten çıkarak, Karanlık Dere bölgesindeki ormanlık alan içinde kayboldu.
     Tatilcilerin 156 Jandarmayı arayarak yardım istemesi üzerine, Sarıkamış İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı JAK Timi gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra, kar motorlarıyla 4 kilometre uzaklıktaki Karanlık Dere bölgesinde kaybolan 3 tatilciye ulaştı.
     Kaybolan tatilcilerden Murat Alperer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karanlık Dere bölgesinden çıkarak, pistin dışında ağaçların arasından gitmek istediklerini belirtti.
     Oteller bölgesine giden yola girmeyi umduklarını ifade eden Alperer, Ama ağaçların arasından gittikçe yol bizi biraz daha pistin dışına attı. Her seferinde biraz daha ilerlersek buluruz diye düşündük, ama bulamadık. En sonunda bayağı kara saplandık ve kıpırdayamadık. Yani bir yerden sonra artık yardım istememiz lazım dedik. Jandarmayı aradık hemen. Çok kısa sürede bize ulaştılar. Sağ olsunlar diye konuştu.
     Kar motorlarıyla getirilen tatilciler, kaldıkları otele bırakıldı.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Bayraktepede kaybolan 3 tatilci kurtarıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER