Bayram öncesi mezarlıklar ziyaretçilerle doldu

Bayram öncesi mezarlıklar ziyaretçilerle doldu


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, Ramazan Bayramı öncesinde mezarlıkların ziyaretçi akınına uğradığı bildirildi.
     Mezarlıklar Müdürü Yaşar Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, kaybettikleri yakınlarının kabirlerini ziyaret etmek isteyen vatandaşlara kolaylık sağlamak için Asri Mezarlık ve Yeşilkent Mezarlığında her türlü tedbiri aldıklarını belirtti.
     Hem çevre temizliği hem de güvenlik konularının üzerinde hassasiyetle durduklarını kaydeden Çelik, Özel güvenlik görevlileri tarafından güvenlik kontrolleri 24 saat kesintisiz yapılmaktadır. Bu tedbirlerimiz ve çalışmalarımız bayramda da devam edecek dedi.
     Ramazan ayı ile birlikte ortalama 300 bin vatandaşın mezarlıklara ziyarete geldiğini ifade eden Çelik, vatandaşların mezarlık ziyaretlerinin kolay ve güvenli hale getirilmesi için Mezarlık Bilgi Sisteminin de sürekli faal durumda olduğunu, haritalandırma, cadde ve geçitlerin numaralandırılması işlemlerinin sürekli güncellendiğini vurguladı.
     Gaziantepteki nüfus artışına paralel olarak cenaze sayısının da günlük 15 civarına yükseldiğini ifade eden Çelik, şunları kaydetti:
     Artan hava sıcaklığı dolayısıyla cenaze nakil işlemleri için termokinli araçlarımızla kent merkezinin yanı sıra civar il ve ilçelere de hizmet veriyoruz. Ayrıca hastanelerden ve mahallelerden gasilhaneye ve morga cenaze taşıma işlemi 24 saat kesintisiz olarak sürmektedir. Kış mevsiminin ardından mezarlıklar alanı içerisinde uzayan otların temizlenmesi için yaptığımız rutin çalışmayı Asri, Yeşilkent, Oğuzeli ve 5 belde belediyesine bağlı mezarlıklarda bu yıl da gerçekleştirdik.
     Mezarlıkların girişlerindeki kaldırım ile bordürlerin yenilendiğini, peyzaj ve düzenleme çalışmalarının yapıldığını aktaran Çelik, bayram süresince mezarlık müdürlüğünün 3 bilgi işlem kulübesi, 27 güvenlik görevlisi, 16 cenaze aracı ve Alo 188 hattı ile vatandaşlara kesintisiz hizmet sunacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Bayram öncesi mezarlıklar ziyaretçilerle doldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER