Bayramda Ayvalıka giden turistler, Windsurf

Bayramda Ayvalıka giden turistler, Windsurf ve Kitesurf yaparak tatilin tadını çıkarıyor


BALIKESİR (A.A) - Bayramda Ayvalıka giden turistler, Windsurf ve Kitesurf yaparak tatilin tadını çıkarıyor.
     Devasa uçurtma ve sörfün birleşimiyle oluşan Kitesurf ile denizde sörf yapan turistler, zaman zaman suda kısa süreli havalanarak bu keyiflerini ikiye katlıyorlar. Lale Adası sahillerinde Kitesurf ile denizde kendilerini rüzgara bırakan tatilcilerin bu eğitimleri sırasında ilginç görüntüler ortaya çıkıyor.
     Ayvalık Sörf Merkezi işletmecisi ve eğitmenlerinden Taner Ünlüdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem Windsurf hem de Kitesurf keyfini bir arada yaşamak isteyen turistlerin aldıkları eğitimlerden sonra Ramazan Bayramının keyfini rüzgarla dans ederek çıkardıklarını belirtti.
     Ünlüdağ, Ayvalıkın Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından resmi Windsurf Parkı olarak ilan edildiğini hatırlatarak, Tatile gelenler istedikleri gibi sörflerini ve Kitesurflerini yapabiliyor, bir kaç gece Ayvalıkta konaklıyor, yöre halkını tanıyorlar dedi.
     Gerekli tedbirlerin alınması halinde bu sporun hiçbir riskinin bulunmadığını belirten Ünlüdağ, Bayrama rağmen büyük bir hareketlilik yaşıyoruz. Ayvalıkta bayram nedeniyle yaşanan canlılık bize de yansıdı. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Senelerce burada bir tane yelkenli göremezken şu anda yelkenlerin dalgalanması Kitesurflerin uçuşması gerçekten yöre halkını ve bizleri çok mutlu etti diye konuştu.
    
     Muhabir: Hakan Firik
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Bayramda Ayvalıka giden turistler, Windsurf Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER