Bayramda ikramınız pestil ve köme olsun

Bayramda ikramınız pestil ve köme olsun -Gümüşhane TSO Başkanı Akçay: Bayramlarda yöresel ürünlerin ikram edilmesi, hediye olarak verilmesi il ekonomisine önemli girdi sağlayacaktır


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, bayramlarda yöresel ürünlerin ikram edilmesi, hediye olarak verilmesinin il ekonomisine önemli girdi sağlayacağını söyledi.
     Akçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gümüşhanenin ürettiği doğal enerji kaynağı olan ve Gümüşhane ile özdeşleşmiş pestil ve kömenin yenilebilir bir enerji kaynağı olduğunu belirterek, Bu açıdan pestil ve köme üretici arkadaşlarımızı kutluyorum, böyle bir ürünü Gümüşhaneye kazandırdıkları için. Yaptıkları yöresel tatlarımızı ve lezzetlerimizi Türkiyenin her yerine keyifle götürmemize fırsat tanıyorlar dedi.
     Bu güne kadar hep yöresel olarak kalan köme ve pestilin Gümüşhane il hudutlarını aştığını, ülke genelinde her yerde aranılan bir ürün olduğunu ifade eden Akçay, şunları söyledi:
     Pestil ve köme keyifle yenilebilen doğal ürünümüzdür. Bizler pestil ve köme ile ilgili olarak daha iyi projelerle ileriye bakmamız lazım. Ülke genelinde gelişen gıda sektöründe rekabet gücümüz her zaman zorlanacaktır. Bu itibarla rekabet edebilirliğimizi artırmaya yönelik çalışmalar, yeni ürün çeşitlendirmeleri yeni ambalaj türleriyle de piyasa ve Türkiye genelindeki tartışılmaz liderliğimizi devam ettirmemiz lazım.
     Akçay, pestil ve köme üretiminin ile çok önemli ölçüde ekonomik katkı sağlamakla beraber önemli istihdam da sağladığını vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Bunların da ötesinde ilimizin turizm elçiliğini pestil ve kömemiz üstlenmiş durumda. Bu bakımdan her zaman dediğimiz gibi hediyelerimiz, ikramlarımız pestil köme olsun. Pestil ve köme ikramıyla ilimiz ekonomisine çok önemli katkı yapacağımızı asla unutmayalım. Pestil ve kömemiz içeriği bakımından Türkiyede sadece Gümüşhanede üretilmektedir. Tescili de Gümüşhane adına yapılmıştır.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Bayramda ikramınız pestil ve köme olsun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER