Bayramiçte, Hayat Boyu Öğrenme toplantısı

Bayramiçte, Hayat Boyu Öğrenme toplantısı


ÇANAKKALE (A.A) - Bayramiçte Kaymakamlık tarafından gerçekleştirilen Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği toplantısı yapıldı.
     Kaymakam Osman Yenidoğan, Halk Eğitim Merkezi Salonundaki toplantıda yaptığı konuşmada, ilçede çok sayıda kurs açıldığını fakat bu kursların yeterli seviyede duyurulamadığını, bu konuda daha dikkatli olunması gerektiğini söyledi.
     Yenidoğan, ilçedeki en önemli sıkıntılarından birinin de bakıma muhtaç kişiler ile kimsesiz yaşlılara bakabilecek kişi yetirilmesi ve bu kişilerin barındırılacağı, bakımının yapılabileceği bir merkezin olmaması olduğunu belirterek, Bu kişilerin tespitini yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda eğitim verecek kurslarında bir an önce başlatılması gerekiyor. Fakat bu kursların eğitim sürelerinin çok uzun olması nedeniyle katılımcı bulmak zor dedi.
     Belediye Başkanı İsmail Sakin Tunçer ise Belediye olarak vefat eden vatandaşların mezar yeri, kazımı, kefen, tahta ve diğer tüm ihtiyaçlarını ücretsiz olarak yapıyoruz. Fakat kadınların cenazelerinin yıkanması konusunda önemli sıkıntı yaşıyoruz. Bu konuda kurs açılıp, ehil kadınlar yetiştirilmesi ilçemiz açısından önemli bir ihtiyaç diye konuştu.
    
     Muhabir: Sabahattin Sallama / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Bayramiçte, Hayat Boyu Öğrenme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER