Bayramiçteki etkili yağışlar

Bayramiçteki etkili yağışlar -Kaz Dağlarının eteklerinde bulunan Pınarbaşı köyünde, son aylarda etkili olan yağışlar hayatı olumsuz etkiliyor


ÇANAKKALE (A.A) - Bayramiç ilçesine bağlı Pınarbaşı köyünde, son aylarda etkili olan yağışlar, hayatı olumsuz etkiliyor.
     Kaz Dağlarının eteklerindeki Pınarbaşı köyünde, yağış nedeniyle oluşan olumsuz koşullardan dolayı köy meydanına araç girişi yasaklandı.
     Köy Muhtarı Hayrullah Özkan, köyün Kaz Dağlarının eteklerinde bulunduğuna dikkati çekerek, Köyümüz son yağışlarla birlikte adeta küçük bir Venedike dönüştü dedi.
     Köylülerin ayakkabı yerine çizme kullandığını belirten Özkan, şöyle konuştu:
     Köyümüzde su fışkırmayan hiçbir yer kalmadı. Minarenin dibinden, köyde bulunan yatırın altından, evlerin duvarlarından, yolun ortasından aklınıza gelebilecek her yerden su fışkırıyor. Hanımlar çamaşırı, bulaşığı evlerin bahçesinden ya da yolun ortasından fışkıran sularla yıkar oldu.
     Özkan, köyün giriş noktalarını bidon ve traktör çekerek kapattıklarını anlatarak, Köyün kanalizasyon sistemi çöktü. Köy yolları harap oldu. Yolda yürümek mümkün değil. Tek umudumuz bir an önce yağışların durması şeklinde konuştu.
     Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan da bölgenin olağanüstü yağış aldığını derelerin taştığını, baraj ve göletlerin tamamen dolduğunu bildirdi.
    
     Muhabir: Sabahattin Sallama / Fikriye Susam Uyar / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Bayramiçteki etkili yağışlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER