Bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkındaki kanun

Bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkındaki kanun -Vergi borçlarını yapılandırıp ödeme yapmamalara yeni bir fırsat verildi


ADANA (A.A) - Adana Vergi Dairesi Başkanlığı, bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkındaki 6111 Sayılı Kanun kapsamında vergi borçlarını yapılandıran ancak, ödeme yapılmaması veya eksik ödenmesi nedeniyle yasayı ihlal eden mükelleflere yeniden yasa kapsamında ödeme imkanı verildiğini bildirdi.
     Adana Vergi Dairesi Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, yapılan düzenlemede kanunun getirmiş olduğu imkanlardan yararlanılabilmesi için, yapılandırılan alacakların taksit ödeme süresi içinde tam olarak ödenmesi gerektiği bildirildi.
     Bir yılda ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi ya da eksik ödenmesi nedeniyle kanundan yararlanma hakkını kaybeden mükelleflere yönelik yeni bir düzenleme yapıldığı belirten açıklamada, bu kapsamda yeni ödeme imkanı verildiği kaydedildi.
     Açıklamada ayrıca, daha etkin ve kaliteli hizmet sunulması, vergi dairelerinde oluşabilecek yığılmaların önlenmesi bakımından borçlarını ödeyecek mükelleflere kredi kartıyla ödeme imkanı sunulduğu da ifade edildi.
    
     Muhabir: Adana / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkındaki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER