BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Destici: -Meclisteki partilere sesleniyorum. Bırakın birbirinizi suçlamayı. Birlik olun. Birbirinizle uğraş için harcadığınız enerjiyi PKK ile mücadelede harcayın


BALIKESİR (A.A) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Meclisteki partilere sesleniyorum. Bırakın birbirinizi suçlamayı. Birlik olun. Birbirinizle uğraş için harcadığınız enerjiyi PKK ile mücadelede harcayın dedi.
     Destici, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, terör örgütünün Kürtlerin temsilcisi olmadığını söyledi.
     Öyle bir terör örgütüyle karşı karşıyayız ki, bunların ne ahlaki, ne vicdani, ne de insani ölçüleri var. Marksist, Leninist, Zerdüş anlayışa sahip, azmış bir güruhla karşı karşıyayız. Bunlar aynı zamanda küresel emperyalist güçlerin maşaları diyen Destici, yaşanan saldırıların temelinde Türk Devletinin, coğrafyasında ve dünyada, güçlü bir millet haline gelmesinin önlenmesinin yattığını bildirdi.
     Bu millet çevresindeki soydaşlarıyla, dindaşlarıyla tam bir işbirliğine giderse, dünyanın süper gücü olur diyen Destici, iktidar ve muhalefet partilerini, terörün bitirilmesi noktasında işbirliği yapmaya çağırdı.
     Terörle 28 yıldır gerektiği gibi mücadele edilmediğini, ediliyormuş gibi yapıldığını öne süren Destici, şöyle konuştu:
     Yabancı istihbarat örgütleri tarafından yetiştirilen, oralarda eğitilen, oraları avuçlarının içi gibi bilen, her türlü silahı kullanan, yıllarca o bölgede yaşayan teröristlerin karşısına siz; 21 günlük yanaşık düzen eğitimi almış askerleri hala nasıl çıkarmaya devam ediyorsun. 28 yıldır bunu niye çözemiyorsun. Bizim 28 yıldır teröre karşı kurulmuş birliklerimiz, istihbarat ekiplerimiz yok. Biz bunu niye tespit edemiyoruz. Gaziantepte patlayan o arabayı biz önceden istihbarat altına alamıyoruz. Bu millet size her şeyi veriyor. Terörün finans kaynaklarını kurutmak için kurum kuracaksınız. Hala bu terör örgütünü finanse edenlere engel olunamıyor. Dağdan inen adam silahını bırakıyor da bir ilin, bir ilçenin nasıl da belediye başkanı olabiliyor. Mehmetçiğe kurşun sıkmış, içerde yatan biri nasıl oluyor da milletvekili olabiliyor. Bir yıldan fazla hüküm giyenler milletvekili olamaz diye açık bir hüküm yok mu- Nasıl oluyor da bunlar seçilebiliyor- Biz bunları anlamakta güçlük çekiyoruz.
     Mevcut hukukun kendilerini tatmin etmediğini belirten Destici, Var olan hukuk niye uygulanmıyor. Sözde milletvekillerinin hangisi hukuka uyuyor. Niye bunların karşısında hukuk işletilmiyor- Niye bunların dokunulmazlıkları kaldırılmıyor- Niye bunlar hukuka sevk edilmiyor- dedi.
     Teröre karşı güvenlik, hukuki, refah ve eğitim boyutlarının göz önünde bulundurularak topyekün mücadele edilmesini gerektiğini belirten Destici, Meclisteki partilere sesleniyorum. Bırakın birbirinizi suçlamayı. Birlik olun. Birbirinizle uğraş için harcadığınız enerjiyi PKK ile mücadelede harcayın. Onların kalemşörlerine karşı harcayın. Onları dışarıdan destekleyen devletlere karşı harcayın. Hepiniz bu milletten oy alıyorsunuz dedi.
     Bu arada Desticinin, yarın Savaştepe ilçesinde, şehit Uzman Çavuş İsmail Zenginin cenaze törenine katılacağı öğrenildi.
    
     Muhabir : Ramazan Demir/Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber BBP Genel Başkanı Destici: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER