BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Destici: BDPli belediyelerin hiçbirisini seçilmiş belediye başkanları yönetmiyor. PKKnın atadığı görevliler yönetiyor


SİVAS (A.A) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, BDPli belediyelerin hiçbirisini seçilmiş belediye başkanları yönetmiyor. PKKnın atadığı görevliler yönetiyor dedi.
     Destici, Şarkışla ilçesindeki Kızılay Düğün Salonunda düzenlenen BBP Şarkışla İlçe Teşkilatının 8. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Sivas ve Şarkışlanın kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.
     Büyükşehir yasasına değinen Destici, yasaya çok şiddetli muhalefet ettiklerini, 13 ilin Büyükşehir yapılmasına karşı olmadıklarını ancak yasa taslağının içeriğine karşı olduklarını belirterek, Türkiyenin eyaletlere bölüneceğini iddia etti.
     Destici, Türkiyenin özerkliğe gitmesi ve eyaletlere bölünmesi durumunda tüm sorumluluğun Başbakan ve Cumhurbaşkanına ait olacağını savundu.
    
     -BDPli belediyeler-
    
     BDPli belediye başkanlarının göreve seçilerek gelmediklerini iddia eden Destici, şöyle konuştu:
     Bunu muhalefet olsun diye söylemiyoruz. Ben daha önce de defalarca söyledim. BDPli belediyelerin hiçbirisini seçilmiş belediye başkanları yönetmiyor. PKKnın atadığı görevliler yönetiyor. Bu belediyelerin kaynaklarının pek çoğu PKKya peşkeş çekiliyor. Şimdi siz bunu bile bile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin bütçesini bir iken üçe çıkarıyorsanız, kadrosunu bir iken beşe çıkarıyorsanız, bu PKKya destek vermek değil de nedir Allah aşkına- Bunu bana çıkıp birisi açıklasın. Bölgeyi tamamen PKKnın, KCKnın kontrolüne bırakacaklar.
     İdam cezasının geri getirilmesini de isteyen Destici, küçük yaşta kaçırılarak tecavüz edilen ve ardından öldürülen kız çocuklarının faillerinin mutlaka idam edilmesi gerektiğini savundu.
     Kongreye, Eski BBP Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlunun annesi Fidan, ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ile kız kardeşleri Maviş Ocak ve Naziye Soysal da katıldı.
    
     Muhabir: Kemal Erdoğmuş / Önder Felek
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber BBP Genel Başkanı Destici: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER