BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Destici: Bu süreç (İmralı görüşmeleri) bir barış süreci değil, Suriyeye müdahale öncesi bir ön hazırlıktır


KAYSERİ (A.A) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Bu süreç (İmralı görüşmeleri) bir barış süreci değil, Suriyeye müdahale öncesi bir ön hazırlıktır dedi.
     Destici, partisinin il kongresinde yaptığı konuşmada, İmralı ile görüşmelerin terörü bitirmeyeceğini savundu.
     Bu sürecin son aylarda büyük darbeler alan PKK ve KCK yapılanmasına toparlanmak için vakit kazandıracağını öne süren Destici, şunları kaydetti:
     Bu süreç terörü bitirmeyecek. Bu süreç bir barış süreci değil, Suriyeye müdahale öncesi bir ön hazırlıktır. Ortamı sakinleştirme sürecidir. Yani mıntıka temizliği sürecidir. Irak ve Suriyedeki bölünme öncesinde bir hazırlık sürecidir. Emniyetin başarılı operasyonları ile adeta beli kırılan KCKnın ve Genelkurmay Başkanlığının son zamanlarda yaptığı operasyonlarla büyük kayıplar veren PKKnın kendini toplama sürecidir. Bu sürecin ardından KCK daha güçlü bir şekilde yapılanmaya başlayacak, PKK ise toparlanarak eylemlerini artıracaktır.
     Terörle mücadele eden bir ülkenin uygulaması gereken 6 madde olduğuna vurgulayan Destici, bunları asker-sivil işbirliği, eğitimli birlikler, özel istihbarat birimi, terörün finansmanı ile mücadele, bölge halkını yanına almak ve teröre destek veren ülkelere karşı iradeli bir duruş sergilemek olarak sıraladı.
     Destici, 30 yıl içinde bunların hiçbirinin yapılmadığını öne sürerek, Bunun en son örneğini Fransada terör örgütünün tepe yöneticilerinden birinin öldürülmesi ile gördük. Fransa Cumhurbaşkanı diyor ki, Ölenlerden birini yakından tanıyorum, düzenli olarak görüşüyordum. Kimle görüşüyor- İnterpolün kırmızı bültenle aradığı bir teröristle görüşüyor. Biz teröre destek veren ülkelere karşı iradeli bir duruş sergileyebilseydik bunlar yaşanmazdı diye konuştu.
     Yeni Anayasa çalışmalarının tıkandığını ileri süren Destici, şöyle devam etti:
     Yeni anayasanın mayısa kadar zamanı var. Mayıstan sonra seçim çalışmaları başlayacak. Biz buradan bir kez daha AK Partiye ve MHPye sesleniyoruz: Bunun tek yolu var. AK Parti ile MHP bir araya gelecek, biz de dışardan destek vereceğiz. Taslak oluşturulacak ve bu taslak meclisin ardından halka sunulacak. Ben yüzde 70 kabul oranı alacağına inanıyorum. Bu anayasanın yapılması için başka yol yok.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber BBP Genel Başkanı Destici: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER