BDP Genel Başkanı Demirtaş:

BDP Genel Başkanı Demirtaş: Adalet Bakanı çaba sarf ediyor, çabalarını görmezlikten gelmiyoruz ama yeterli olmadığı ortadadır


DİYARBAKIR (A.A) - BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Adalet Bakanı çaba sarf ediyor, çabalarını görmezlikten gelmiyoruz ama yeterli olmadığı ortadadır dedi.
     Demirtaş, Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, milletvekilleri ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Vali Mustafa Toprak ile görüşme talebiyle valilik protokol kapısında bir süre bekledikten sonra dışarı çıktı.
     Selahattin Demirtaş ve beraberindekilerin dışarıya çıkışı sırasında güvenlik güçleri bir kişiyi gözaltına aldı. Buna tepki gösteren Baydemir ve bazı milletvekilleri güvenlik güçleri ile tartışırken Baydemirin güvenlik güçlerine yönelik ağır ifadeler kullandığı görüldü.
     Valilik önünde açıklama yapan Demirtaş, ana gündemlerinin cezaevlerinde ölüm sınırına dayanan açlık grevleri olduğunu, kritik sürece siyasetçiler olarak cevap olabilmek için çözüm arayışında olduklarını söyledi.
     Miting, yürüyüş ve hükümet nezdinde görüşmeler yaptıklarını anlatan Demirtaş, açlık grevlerinin ölümle sonuçlanmadan bir müzakere kanalı açılabilmesi, Kürt sorununda demokratik ve barışçıl yöntemlerin devreye girebilmesi için herkesin çok çaba sarf etmesi gerektiğini ifade etti.
     Açlık grevinde olanların siyasetçilerin atacağı olumlu adımları göreceğini ve değerlendireceğini dile getiren Demirtaş, şöyle konuştu:
     Buna göre belki yeni bir karar vereceklerdir. Bu saatlerden sonra çözüme endekslenmeliyiz. Talepler konusunda hükümetin daha esnek olması lazım. Söz konusu talepler yasa dışı, hukuk dışı değil. Bu taleplerin hayata geçirilmesinin yolları, formları mutlaka vardır. Bu yolları hep birlikte tartışabiliriz. Ama her şeyden önce açlık grevlerine yaklaşımla ilgili başbakanın dilinin, üslubunun değişmesi lazım. Ortada bir şov, aldatmaca yok. İnsan hayatı var. Mesele insan hayatı ise herkesin daha dikkatli konuşması lazım.
     Adalet Bakanı çaba sarf ediyor, çabalarını görmezlikten gelmiyoruz, ama yeterli olmadığı ortadadır. Başbakan ve bütün kabine bu meseleye ciddi yaklaşmalıdır diyen Demirtaş, Bu mesajlarımızın hükümet tarafından doğru algılanmasını umut ediyoruz. Bir pazarlık mevzubahis değil, can var ortada. Canlar üzerinden pazarlık olmaz ifadelerini kullandı.
     Ahmet Türk de Diyarbakırda sıkıyönetimleri aratan bir tablo ile karşı karşıya olduklarını ileri sürdü.
     Daha sonra Demirtaş ve beraberindekiler valilik önünden ayrıldı.
    
     Muhabir: Nurten Aslan - Şaban Yılmaz
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber BDP Genel Başkanı Demirtaş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER