BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş:

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: -Bende, partimizde öyle heykel meraklısı değiliz, ben o sözü bir tepki olarak ifade ettim (Fotoğraflı - Görüntülü)


DİYARBAKIR (A.A) - Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bende, partimizde öyle heykel meraklısı değiliz, ben o sözü bir tepki olarak ifade ettim dedi.
     Demirtaş, Belediye Konukevinde açlık grevinde bulunan bazı milletvekillerini ziyaret ederek, bir süre görüştü. Demirtaş, burada gazetecileri yaptığı açıklamada, cezaevlerindeki açlık grevlerinde çok kritik saatlere girildiğini belirterek, Her an ölüm riskiyle karşı karşıya olan onlarca yüzlerce tutuklunun var olduğunu biliyoruz dedi.
     Ortada bir dayatma, yenme, yenilme meselesi yok diyen Demirtaş, şunları söyledi:
     Hükümetin bu kuruntudan kurtulması lazım. Ortada demokratik haklar konusunda adım atılması gereken talep var, süreç var. Halkımızın ve partililerimizin çok yoğun bir şekilde Bizde açlık grevi yapmak istiyoruz diye talepleri vardı. Biz bunları organize etmeye çalıştık. Cumartesi günü saat 10da başlayacak şekilde, on binlerce insanın 48 saat boyunca dayanışma ve açlık grevlerini örgütleyeceğiz. Sağlık durumu el veren herkesin bu eyleme katılabileceğini belirtiyoruz.
     Anadilde savunmayla ilgili yürütülen çalışmaları da küçümsemediklerini ifade eden Demirtaş, Madem bu adım atılıyor, bu adım son derece hukuka uygun bir şekilde ciddi bir tasarı olarak düzenlenmelidir. Bu bir adım olacaksa içi tümüyle doldurulmalı, kuşa çevrilmemelidir diye konuştu.
    
     -Ben o sözü bir tepki olarak ifade ettim-
    
     BDP Genel Başkanı Demirtaş, Başbakanın bir haftadan buyana Öcalan üzerinden idam tartışması yürüttüğünü ileri sürerek, şöyle dedi:
     Sayın Öcalanın idamını tartışmayı kendinde hak görenler, heykelini de karşısında görürler tabi ki. Bunu bilmelerinde fayda var. Ama bunu da söyleyeyim; bende partimizde öyle heykel meraklısı değiliz. Ben o sözü bir tepki olarak ifade ettim. insanlar posterini de açar, heykelini de diker. Yoksa heykel meraklısı olduğumuzdan değil. Bunu bir kez daha hatırlatayım. İdam tartışması olurken, gıkını çıkarmayanlar, heykel tartışmasında da gıkını çıkarmasınlar. Karşı çıkacaklarsa öncelikle idam tartışmasına çıksınlar.
     Cezaevlerinde açlık grevinde bulunanlara müdahale konusunun tehlikeli bir durum olacağını sözlerine ekleyen Demirtaş, Olası zoraki tıbbi müdahale çok daha büyük sorunlara yol açabilir. Cezaevlerinde ve dışarıda çok daha büyük bir kaosa neden olabilir. Bu nedenle bu tür girişimlerde bulunmadan önce hükümetin ve bakanlığın birkaç kez daha düşünmesini tavsiye ederiz dedi.
    
     Muhabir: İbrahim Yakut - Ümit Özdal
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER