BDP Grup Başkanvekili Buldan:

BDP Grup Başkanvekili Buldan: -(Ana dilde savunma) Her şeye rağmen bu yasanın TBMMden çıkmasını yine olumlu bir adım olarak görüyoruz, en azından barış sürecine katkı sunacak bir yasa olarak değerlendiriyoruz (Fotoğraflı-Gör


ŞANLIURFA (A.A) - BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Ana dilde savunma imkanı getiren kanunun yürürlüğe girmesine ilişkin, Her şeye rağmen bu yasanın TBMMden çıkmasını yine olumlu bir adım olarak görüyoruz, en azından barış sürecine katkı sunacak bir yasa olarak değerlendiriyoruz dedi.
     Buldan, partisinin Ceylanpınar ilçe başkanlığını ziyaretinde, İmralı görüşmesi için parti olarak yaptıkları başvuruya henüz olumlu ya da olumsuz bir cevap verilmediğini ancak bu sürecin çok fazla uzatılmaması gerektiğini belirtti.
     Ana dilde savunmaya imkan getiren yasayla ilgili düşüncelerini dile getiren Buldan, Sadece kendi ana dillerinde savunma yapabilmelerinin önü açıldı ama bu savunmayı yapabilmeleri için de tercümanları kendilerinin tutması gerekiyor. Bu, çok olumlu bir şey değil. Ancak her şeye rağmen bu yasanın TBMMden çıkmasını yine olumlu bir adım olarak görüyoruz, en azından barış sürecine katkı sunacak bir yasa olarak değerlendiriyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Sait Aydın / Eşber Ayaydın / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber BDP Grup Başkanvekili Buldan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER